Papynsky Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 A jak ma się sprawa w tym liczniku z baterią, jak trzyma? Jak oceniasz przyciski w liczniku, nie sprawiają problemów, łatwo się nimi obsługuje urządzenie?
firefoks Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Drugie zawody i znowu na starcie licznik nie chciał wykryć żadnego sensora. Wkrótce po ruszeniu jednak wykrył. Przy jeździe solo takie coś się nie zdarza. Prawdopodobnie gryzie się z licznikiem jakiegoś innego zawodnika (zawodników).
hanus Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Co do baterii to się nie wypowiem, na razie działa.Jeśli chodzi p przyciski to jeden główny klikasz całym licznikiem i działa to super.Dwa kolejne przyciski są schowane pod licznikiem i trzeba licznik wyjąć ze stacji, żeby nimi operować. Tylko do początkowego ustawienia licznika są potrzebne
Papynsky Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Te dwa małe przyciski są oddzielne, czy połączone? W obecnym liczniku mam coś w stylu jednego przycisku , który na obu końcach ma inne zadania i jest to bardzo irytujące, bo czasami nadusza się nie to co trzeba..
wasiliew Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 6 minut temu, Papynsky napisał: Te dwa małe przyciski są oddzielne, czy połączone? W obecnym liczniku mam coś w stylu jednego przycisku , który na obu końcach ma inne zadania i jest to bardzo irytujące, bo czasami nadusza się nie to co trzeba.. 2 male przyciski sa tylko uzywane przy programowaniu licznika i nie da sie ich nacisnac jak licznik jest zamontowany. 3 glowny przycisk zmieniajacy funkcje tez jest od spodu i uzywa sie go przez nacisniecie licznika od gory na dole ekranu. Bardzo fajnie to dziala.
Pawlaczu Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Nawiązując do trudności ze sparowaniem z HUAWEI- póki co sprawa nie rozwiązana; ale mam już czujnik sunding i działa bez problemu na direct mode. Nawet podczas jazdy w ponad dwudziestoosobowej grupie nie zaobserwowałem jakiś większych przerw w odbiorze sygnału. A na smartfonie mam i tak odpaloną STRAVę, także do przeżycia. Przy uchwycie z Ali na smartfona, cały kokpit dla mnie prezentuję się wystarczająco zacnie :-).
KsD Opublikowano 4 Maja 2018 Opublikowano 4 Maja 2018 U mnie również dzisiaj doszedł czujnik długo wyczekiwany. Nic innego nie pozostaje tylko testować
Pawlaczu Opublikowano 5 Maja 2018 Opublikowano 5 Maja 2018 Koledzy, Prośba, bo nie wiem do końca jak działa zerowanie licznika dla nowego tripa. Raz mi się udaję, a raz nie i z założenia wchodzi mi w tryb parowania się ze smartfonem. Pewnie to ze mną coś jest nie tak ;-), ale nie bardzo mam czas i zacięcie aby z tym walczyć i testować. Jeszcze jakbyście napisali jak zmienić obwód koła wpisany wcześniej to już w ogóle bajka. Instrukcja jest powiedzmy nie koniecznie "intuicyjna". Choć akurat tu po zmianie opon z 23 na 25 różnica jest niewielka i to mnie tak bardzo nie gryzie. Zresztą porównując odczyt ze stravą "online" różnice w prędkości są w granicach błędu statystycznego.
hanus Opublikowano 8 Maja 2018 Autor Opublikowano 8 Maja 2018 (edytowane) @Pawlaczusorki, że tak późno Dystans zerujesz przyciskając główny przycisk około 4s. Czyli jak pokazuje Cie się wyszukiwanie telefonu to przytrzymaj jeszcze chwilę i wyzerujesz wycieczkę Co do zmiany rozmiaru koła. Na włączonym liczniku naciśnij przycisk "menu" (pojawi się ekran ustawiania godziny) naciśnij wtedy przycisk "mode" (pojawi się ekran ustawiania obwodu) przytrzymaj "mode" aż napis ISC zacznie migać. ponownie przytrzymaj "mode" wtedy ustawisz obwód koła przyciskiem "mode" na kolejną kolumnę przeskakujesz przytrzymując "mode" Beznadziejnie zorganizowane to jest na liczniku, przez aplikację dużo szybciej i łatwiej. Edytowane 8 Maja 2018 przez hanus
KsD Opublikowano 8 Maja 2018 Opublikowano 8 Maja 2018 W liczniku z pomocą instrukcji jak dla mnie bardzo łatwo przebiegło ustawienie wszystkiego. Za pomocą aplikacji wszystko podane na tacy Czujnik kadencji, prędkości oraz pulsu działa bezproblemowo. A najbardziej podoba mi się wyświetlanie powiadomienia o sms/ połączeniu.
Pawlaczu Opublikowano 9 Maja 2018 Opublikowano 9 Maja 2018 (edytowane) @hanus Wielkie dzięki za pomoc.Z Twoją pomocą, wszystko poszło prosto i od ręki. Należy Ci się duże piwko po trasie ;-). Domyślam się, że z aplikacją da się robić to dużo łatwiej- no ale mój telefon na żaden sposób, który przyszedł mi do głowy, czy znalazłem na forach nie chce przyjąć licznika i czujników. No ale wydaję się, że te HUWAWEI tak mają. Gdyby kiedyś CATEYE szukał ludzi do polskich lokacji, masz mój głos. Raz jeszcze dzięki i pozdrawiam Edytowane 9 Maja 2018 przez Pawlaczu
KsD Opublikowano 25 Maja 2018 Opublikowano 25 Maja 2018 Jak połączyć konto na stravie z aplikacją cateye? Pokazuję mi kod autoryzacji ale gdzie go mam wkleić? Próbowałem na CateyeSync i coś nie działa.
hanus Opublikowano 25 Maja 2018 Autor Opublikowano 25 Maja 2018 Bezpośrednio w aplikacji masz opcję po zakończeniu wycieczki, treningu np.
KsD Opublikowano 26 Maja 2018 Opublikowano 26 Maja 2018 UKażda opcja upload mam na off. Jeżeli chce w zakladce account połączyć się z strava, biorę off na on pojawia się "Log in with Strava" Gdy klikne w to przekierowuje mnie na stronę z kodem autoryzacji i jest napisane "Please copy the following authentication code and paste it in the CATEYE Sync form."
hanus Opublikowano 26 Maja 2018 Autor Opublikowano 26 Maja 2018 (edytowane) U mnie to wygląda to tak. Klikam autoryzacje i przenosi mnie znowu do aplikacji cateye i tyle działa Edytowane 26 Maja 2018 przez hanus
hanus Opublikowano 26 Maja 2018 Autor Opublikowano 26 Maja 2018 Szczerze mówiąc to nie mam pojęcia o co może chodzić... U mnie po ten autoryzacji synchronizacja od razu działa.
KsD Opublikowano 26 Maja 2018 Opublikowano 26 Maja 2018 (edytowane) Dzięki za chęci Udało mi się rozwiązać problem, wina leżała po stronie braku aktualizacji. Zaktualizowałem aplikację i połączyło się tak jak mówiłeś Edytowane 27 Maja 2018 przez KsD 1
Meryler Opublikowano 8 Czerwca 2018 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Czy ekranik w tym liczniku jest wystarczający i odczytanie wartości na nim nie sprawia problemów podczas jazdy? Cena bardzo kusi, a nie chcę zaliczyćwtopy i żałować nieczytelnego ekranu gdy za 150 zł więcej można kupić Padrone Smart czyli większą siostrę tego licznika.
hanus Opublikowano 8 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2018 Licznik wyświetla prędkość i jeszcze jedna wybraną wartość. Jeśli chcemy przejść trzeba klikać. Ale w aplikacji na tel. Możemy wybrać co ma się wyświetlać.
wasiliew Opublikowano 9 Czerwca 2018 Opublikowano 9 Czerwca 2018 Czy ekranik w tym liczniku jest wystarczający i odczytanie wartości na nim nie sprawia problemów podczas jazdy? Cena bardzo kusi, a nie chcę zaliczyćwtopy i żałować nieczytelnego ekranu gdy za 150 zł więcej można kupić Padrone Smart czyli większą siostrę tego licznika. Jak otworzylem pudelko , to mialem takie obawy jak Ty , ale zapewniam ze wszystko jest bardzo czytelne. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
hanus Opublikowano 10 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2018 Dodam jeden "minus" nie ma podświetlenia
KsD Opublikowano 14 Czerwca 2018 Opublikowano 14 Czerwca 2018 Mam pytanie jak zgrać same dane z licznika gdy telefon nie był połączony z licznikiem? Bo jakoś nie mogę tego ogarnąć 😁
hanus Opublikowano 14 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2018 Musisz wykasować bieżącą wycieczkę (licznik mam pamięć chyba 30 takich wycieczek) połączyć przez bt i aplikację z licznikiem.Wtedy wchodzisz w aplikacji w "activity list" i w dolnym lewym rogu powinien być import danych z licznika. Tak jak widać na ss. 1
Rekomendowane odpowiedzi