DMShiroki Opublikowano 14 Grudnia 2017 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Witam, od dawna zamierzam kupić lampkę ale wcześniej jeździłem głównie za dnia. Teraz po 16 jest już ciemno i wypadałoby jakaś lampkę mieć. Zastanawiam się na 2 modelami. Convoy S2+ (bez modyfikacji ) oraz ProX Dual Power. Która z tych lampek polecacie ? Ewentualnie coś innego do 200zl. Jeżdżę głównie po leśnych ścieżkach i polnych drogach. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Gość Opublikowano 14 Grudnia 2017 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Ja korzystam od 2 lat z Convoy S2+ z wbudowanym kolimatorem - mogę jak najbardziej polecić. Niewygórowana cena, a osiągi na prawdę zachwycają. Na dłuższe wyjazdy przy świeceniu maksymalną mocą polecam wziąć zapasowe ogniwo (one nie są drogie). Jak jeszcze jeździłem MTB, to spokojnie wystarczała aby rozświetlić ścieżkę i wszystko po bokach - a jechałem w całkowitej ciemności ze 2-3 razy z bratem i tylko moja lampka nam wystarczała Pomimo kolimatora trzeba uważać, aby nie oślepiać kierowców jeśli będziesz jechał po ulicy - ona ma 'kopa', więc polecam ją skierować nieco bardziej w kierunku jezdni (w dół) i na prawo w kierunku pobocza.
Yan Opublikowano 14 Grudnia 2017 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Niedawno kupiłem drugą lampkę Convoy S2+ i mogę ją z czystym sumieniem polecić. Używam bez modyfikacji i staram się jeździć z zapasowym ogniwem. Jak się wyczerpie bateria to zaczyna migać co umożliwia na zareagowanie zanim całkowicie zgaśnie. 90% czasu jeżdże po mieście na najniższej mocy. Czasem włączę średnią jak nie ma w ogóle oświetlenia. Najwyższą moc włączam tylko żeby sprawdzić czy działa
hanus Opublikowano 14 Grudnia 2017 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Też mam convoy s2 i polecam. Mam takiego po modach na full wypasie, ale ostatnio kupiłem bezpośrednio z Chin i będę testował, porównywał :-P
Vrzechu Opublikowano 15 Grudnia 2017 Opublikowano 15 Grudnia 2017 Z Convoy nie miałem do czynienia ale od 3 lat śmigam z Prox Avior i jestem bardzo zadowolony. Akumulator starcza na naprawdę długo, jeżdżąc po mieście spokojnie starcza najniższa moc, przy rekreacyjnej jeździe po lesie średnia, natomiast przy szybkiej jeździe włączam najmocniejszy i nigdy jeszcze mnie nie zaskoczyła żadna przeszkoda, która pojawiła się znikąd. Inni użytkownicy czasami rzucają co prawda w przelocie "razisz kolego" czy coś w tym stylu, ale nie oszukujmy się, nikt nie kupuje takiej lampy po to żeby jego było widać tylko żeby on widział gdzie jedzie pozdrawiam
hanus Opublikowano 7 Stycznia 2018 Opublikowano 7 Stycznia 2018 (edytowane) Co tu mówić. Convoy po modach, a ten podstawowy to na prawdę duża zauważalna różnica! Świeci mocniej i dalej. Mimo ciepłej barwy diody ;-) Aktualnie postawiłem na taką konfigurację na jazdy nocne. Convoy po modach jako długie z oryginalnym kolimatorem, włączany tylko w na prawdę ciemnych miejscach ;-) Convoy prosto od chińczyka z kolimatorem 60'20 ustawiony jako latarka wspomagająca rozświetlająca boki, oraz do jazdy po mieście ;-) I szczerze mówiąc jest to dla mnie bardzo fajne rozwiązanie. Choć nie ukrywam, że jedna latarka byłaby wygodniejsza :-P 1. S2 bez modów kolimator 60'20 2. S2 po modach oryginalny kolimator 3. Dual power Światła w lesie jest na prawdę wystarczająco. Nie miałem problemu z omijaniem przeszkód mimo dość szybkiej jazdy w środku ciemnego lasu. Różnice w barwie diody nie przeszkadzają o co martwiłem się na początku ;-) Zdjęcia robione średnim telefonem, więc nie oddają w 100% tego co widzi oko. Jeśli ktoś jest zainteresowany większą ilością zdjęć to mogę coś zrobić. Edytowane 8 Stycznia 2018 przez hanus
Gość Opublikowano 8 Stycznia 2018 Opublikowano 8 Stycznia 2018 U mnie temat także wrócił, choć czekam na razie na to co serwis Mactronica wyczyni z moim Scream 02 400lm. Niestety latarkę po niecałych dwóch miesiącach coś trafiło...
suqub Opublikowano 8 Stycznia 2018 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Ja mam S2 kolimatoren 20/60 i jestem bardzo zadowolony. Może kiedyś S2 jako szperacz, tak jak u Ciebie.
marekctr Opublikowano 17 Stycznia 2018 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Mam Prox POWER BANK PROX ECO z dodatkową przesłoną spłaszczającą i poszerzającą widmo świecenia. Jestem bardzo zadowolony nie dość, że dobrze świeci to jeszcze mam dodatkowe źródło prądu np. do telefonu. http://allegro.pl/lampa-lampka-rowerowa-przod-power-bank-prox-eco-i6078104740.html?reco_id=e5bce39b-fbc5-11e7-9aaa-246e96847ea0&bi_c=Product&bi_s=archiwum_allegro&bi_m=reco świeci tak:
Yan Opublikowano 18 Stycznia 2018 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Jakby ktoś szukał taniego Convoy s2+ z wysyłką z polski https://www.gearbest.com/led-flashlights/pp_44144.html?wid=91?lkid=11683950
Rekomendowane odpowiedzi