Skocz do zawartości

Tacx Trainer Software 4

focus122

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś korzysta z tego oprogramowania jeśli tak to proszę o odzew mam kilka pytań.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

używasz tras ? jak to się spisuje ...czy kupiłeś cały pakiet czy pojedyncze

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, focus122 napisał:

używasz tras ? jak to się spisuje ...czy kupiłeś cały pakiet czy pojedyncze

Kupiłem jedną na próbę. Fajny bajer . Dla mnie było niezwykle ciężko wytrwać 30 min na trenazerze i pojawił się pomysł żeby jakoś urozmaicić trening . Na czujnikach ANT+ działa bez zarzutu na BT często włączyło auto pauze .

Edytowane przez GBike
Opublikowano

Cześć !

Dostałem TTS 4 w komplecie z trenażerem. Używam od 10 dni (na chwilę obecną). Jest OK. 96% użytkowania to własne trasy GPS + Google Street View ....

Powiem tyle → nudy nie ma :)))

Opublikowano

Ja też kupiłem w komplecie z Vortex i działa ok.Zbieram opinie jak to u was śmiga jakich treningów używacie i czy używacie tras bo ja jeszcze nie kupiłem.Chyba zostawię te zakupy do następnego sezonu zimowego.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z licencją Google nie ma nudy :)

Mam pytanko do Was jako użytkowników TTS 4

Podczas kręcenia wyskakują komunikaty SMX 17 czy BMX 17  - czy dobrze rozumiem SM = mała zębatka z przodu, z tyłu 17 -ka , BMX 17 - duża z przodu i 17 -ka z tyłu ?

Wyprowadźcie mnie z błędu czy dobrze to rozumiem

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witajcie. Jestem nowy, więc jeżeli nie piszę w odpowiednim temacie proszę o wyrozumiałość i poprawkę. Posiadam trenażer (w tej kwestii jestem zielony) Tacx Flow T1682. Czy jest możliwość, żeby połączyć go z programem tacx trainer software? Jeżeli tak, co jest do tego potrzebne? Chciałabym trochę urozmaicić kręcenie.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Jak zainstalować Tacx Trainer Software 4 bez zakładania konta microsoftu bo obecnie przekierowywuje mnie do sklepu MS a tam klikam i nie mam żadnej reakcji przypuszczam że z powodu braku konta w MS. System Windows 10

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć,

Posiadam trenażer z takim o to oprogramowaniem Tacx Trainer Software 4

Mam problem, zacina mi się (nie odpala) żadnego filmu z trasą.

Widziałem, że sporo osób ma problemy z tym oprogramowaniem.

Nie chciałbym zanudzać na forum.

Prośba o kontakt osoby, które mają doświadczenie z tym programem i umieją pomóc.

Pozdrawiam

Mikołaj

mikolaj.chacinski@gmail.com

Opublikowano

Ja też chętnie poczytam o tym oprogramowaniu, więc nie na priv a tutaj proszę.

U mnie na wersji basic nie działa Virtual Reality, ale prawdopodobnie dlatego, że za stary komputer mam (laptop Intel I5 z 2012 roku).

Po kupieniu i zainstalowaniu filmu zniknął mi on po 2 miesiącach. Ponowne zainstalowanie pomogło. Reszta raczej działa.

Pytanie też od siebie mam jak ktoś go używa. Czy opcja wspólnej jazdy z kimś działa też na filmach jak VR, bo udało mi się to tylko uruchomić z wykresami i widzę, że ktoś oprócz mnie jedzie, ale pokazuje tylko jak szybko jedzie a nie pokazuje trasy. Czy do tych tras trzeba mieć wersję pełną TTR4 ?

Opublikowano

Dokładniej. Uruchamiam TTS4, zakładka Tacx Films, klikam na ściągnięty film (kupiony za 5 Euro / Bart Brentjens challenge - Download ) i aplikacja się zawiesza.

Pytanie gdzie może być problem?

Dzięki za pomoc / Mikołaj

Opublikowano

U mnie się nie zawiesza i filmy odtwarza normalnie. Jednak instalacja takiego filmu to nie taka oczywistość. Instalując go należy podać kod instalacji. Po zainstalowaniu wyświetlany jest komunikat, że aby korzystać z filmu trzeba go aktywować. Dopiero po aktywowaniu film działa.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć. Wiem jak pomóc. Wystarczy wejść w opcje na górnym pasku (tam gdzie są informację o Was). Następnie wchodzicie w pod zakładkę Video (albo klikacie next aż samo wyskoczy). Następnie zmieniacie program do wyświetlania z ... 2.0 na wersję .... 1.0 i tyle. Wówczas rusza przynajmniej u mnie.

TTS4 u mnie działa dziwnie. Mianowicie gdy wrzucam wolny trening i ustawię zjazd to wystarczy lekko przekręcić korbą, a prędkość podskakuje momentalnie na 70 km/h. W VR wygląda to komicznie jak na 1% zjazdu pędzę 60 km/h bez wysiłku po czym zaczyna się podjazd i zawodnik na ekranie staje (nie wytraca prędkości tylko w sekundę zwalnia), po chwili rusza i kręci z prędkością 3-4 km/h.

Próbowałem reinstalacji, nadgrywania, różnych modyfikacji w opcjach i kalibracji. Nic to nie dało. Wiecie może w czym tkwi problem?

Opublikowano

Cześć,

Mam dość ciekawy problem z TTS4 może ktoś się z tym spotkał i ma jakąś koncepcję.

Gdy wrzucam wolny trening i ustawię zjazd to wystarczy lekko przekręcić korbą, a prędkość podskakuje momentalnie na 70 km/h. W VR wygląda to komicznie jak na 1% zjazdu pędzę 60 km/h bez wysiłku po czym zaczyna się podjazd i zawodnik na ekranie staje (nie wytraca prędkości tylko w sekundę zwalnia), po chwili rusza i kręci z prędkością 3-4 km/h.

Próbowałem reinstalacji, nadgrywania, różnych modyfikacji w opcjach i kalibracji.  Nic to nie dało. Mam też Zwifta i Tacx w wersji aplikacji - wszystko działa bez zarzutu. Problem jest tylko z TTS4. Wiecie może w czym tkwi problem?