Areuu Opublikowano 29 Listopada 2017 Opublikowano 29 Listopada 2017 Witam Mam 12 lat i od niedawna mam trenażer i chciałbym wiedzieć czy ok. 55 km/h to dużo. I jakie może być zakłamanie pomiędzy normalną jazdą a trenażerem.
Marek Karnecki Opublikowano 29 Listopada 2017 Opublikowano 29 Listopada 2017 Cześć Juniorze sprawdź ustawienia licznika czy na pewno jest ustawiony prawidłowo
Gość Opublikowano 29 Listopada 2017 Opublikowano 29 Listopada 2017 Ale te 55 km/h to chwilowo czy cały czas masz? Dobrze poustawiałeś takie dane jak obwód koła?
Areuu Opublikowano 29 Listopada 2017 Autor Opublikowano 29 Listopada 2017 29 minut temu, Sziva napisał: Ale te 55 km/h to chwilowo czy cały czas masz? Dobrze poustawiałeś takie dane jak obwód koła? Z tą prędkością dam radę jechać około minuty. A dane w liczniku są ustawione prawidłowo.
Gość Opublikowano 29 Listopada 2017 Opublikowano 29 Listopada 2017 A jaki masz trenażer? Ustawiasz w nim opór? Na moim dopiero od drugiego poziomu oporu z ośmiu jechało się tak, jak w rzeczywistości. Pierwszy poziom był zbyt łatwy i nie oddawał rzeczywistości. Na trenażerze rolkowym dobiłam ostatnio do 53km/h, ale nie pociągnęłam tego za długo. Ktoś z mocniejszą łydą spokojnie dałby radę.
Areuu Opublikowano 29 Listopada 2017 Autor Opublikowano 29 Listopada 2017 Teraz, Sziva napisał: A jaki masz trenażer? Ustawiasz w nim opór? Na moim dopiero od drugiego poziomu oporu z ośmiu jechało się tak, jak w rzeczywistości. Pierwszy poziom był zbyt łatwy i nie oddawał rzeczywistości. Na trenażerze rolkowym dobiłam ostatnio do 53km/h, ale nie pociągnęłam tego za długo. Ktoś z mocniejszą łydą spokojnie dałby radę. Posiadam trenażer B'twin IN'RIDE 100 i mam ustawiony opór na 1 poziomie w 7 stopniowej skali.
Gość Opublikowano 29 Listopada 2017 Opublikowano 29 Listopada 2017 Spróbuj zmienić na 2 poziom i porównaj czy jest tak, jak na dworze po płaskim. A bez trenażera osiągałeś takie prędkości?
Areuu Opublikowano 29 Listopada 2017 Autor Opublikowano 29 Listopada 2017 2 minuty temu, Sziva napisał: Spróbuj zmienić na 2 poziom i porównaj czy jest tak, jak na dworze po płaskim. A bez trenażera osiągałeś takie prędkości? Na dworze daje radę jeździć 45km/h.
Areuu Opublikowano 29 Listopada 2017 Autor Opublikowano 29 Listopada 2017 3 minuty temu, Sziva napisał: To zwiększ opór w trenażerze. A o ile mniej więcej, ponieważ trenażer mam od miesiąca i za bardzo się na tym nie znam.
Gość Opublikowano 29 Listopada 2017 Opublikowano 29 Listopada 2017 Generalnie wyobraź sobie to tak: 1 poziom - jedziesz jakby z lekkiej górki 2 poziom - jak po płaskim 3 poziom - lekkie wzniesienie 4 poziom - jazda pod górkę 5 poziom - jazda pod większą górkę 6 poziom - górka jest jeszcze większa 7 poziom - największa góra osiągalna na tym trenażerze Podczas jazdy zmieniaj też biegi w rowerze
Areuu Opublikowano 29 Listopada 2017 Autor Opublikowano 29 Listopada 2017 3 minuty temu, Sziva napisał: Generalnie wyobraź sobie to tak: 1 poziom - jedziesz jakby z lekkiej górki 2 poziom - jak po płaskim 3 poziom - lekkie wzniesienie 4 poziom - jazda pod górkę 5 poziom - jazda pod większą górkę 6 poziom - górka jest jeszcze większa 7 poziom - największa góra osiągalna na tym trenażerze Podczas jazdy zmieniaj też biegi w rowerze Dziękuję bardzo za pomoc.
Gość Opublikowano 29 Listopada 2017 Opublikowano 29 Listopada 2017 Bardzo proszę Opór możesz zmieniać podczas jazdy, więc jest to spore urozmaicenie podczas treningu.
kristof1666 Opublikowano 30 Listopada 2017 Opublikowano 30 Listopada 2017 Też posiadam B'twin IN'RIDE 100, nawet na 7 opór jest porównywalny z jazdą po płaskim, muszę jeździć na najtwardszych biegach, aby symulować jazdę pod górę nie patrz na prędkość najważniejsza jest kadencja
Rekomendowane odpowiedzi