Martin2105 Opublikowano 14 Maja 2019 Opublikowano 14 Maja 2019 Witam też chciałbym kupić ten licznik choć do końca w instrukcjach obsługi nigdzie nie pisze że zapisuje on ślad przebytej trasy. Prosił bym odpowiedź w tej kwestii.
outsider Opublikowano 16 Maja 2019 Opublikowano 16 Maja 2019 Zaczynam dopiero zabawę z tym licznikiem. Może proste pytanie: czy ktoś wie jak z licznika usunąć zapis? Przy poznawaniu opcji kilka razy uruchomiłem start treningu, teraz przy imporcie mam kilka zapisów po 0 km, które chciałbym wykasować bezpośrednio z pamięci licznika.
Joca666 Opublikowano 21 Maja 2019 Opublikowano 21 Maja 2019 Przejechałem już na tym liczniku ok 700 km. Trasę zapisuje bez problemu - importujesz do Sigma link a z tej aplikacji bezproblemowo do Stravy . W gęstym lesie często gubi sygnał GPS i pokazuje pauzę lub jakiś dziwny odczyt prędkości ale później przy imporcie do aplikacji wszystko jest OK. Pokazuje nawet najmniejsze leśnie ścieżki. jak usunąć zapis z pamięci licznika nie wiem
LuckyLuk Opublikowano 21 Maja 2019 Opublikowano 21 Maja 2019 Usuwanie zapisów odbywało się bodajże w zakładce Activities, czy jakoś tak, dawno tego nie robiłem, a nie mam komputerka pod ręką by to sprawdzić U mnie nie było żadnych problemów z sygnałem w lesie, auto-pauzę wyłączyłem całkowicie, a i z manualnego stopa też nie korzystałem bo po 5minutach wyłączają komputerek.
Gość Opublikowano 31 Maja 2019 Opublikowano 31 Maja 2019 W dniu 14.05.2019 o 13:08, Martin2105 napisał: Witam też chciałbym kupić ten licznik choć do końca w instrukcjach obsługi nigdzie nie pisze że zapisuje on ślad przebytej trasy. Prosił bym odpowiedź w tej kwestii. Zapisuje ślad, przecież to tracker GPS...
k4mee7 Opublikowano 21 Września 2019 Opublikowano 21 Września 2019 A ja mam takie pytanie czy wam bez problemu zgrywa trening przez NFC? Mam galaxy note 8 i w apce sigmy wciaz szuka urzadzenia i nie chce polaczyc.
kszysiek Opublikowano 3 Listopada 2019 Opublikowano 3 Listopada 2019 A ja mam pytanie poniewż jestem posiadaczem licznika od nie dawna gdzie moge znależć instrukcje obsługi po polsku?
Motke Opublikowano 3 Listopada 2019 Opublikowano 3 Listopada 2019 10 minut temu, kszysiek napisał: A ja mam pytanie poniewż jestem posiadaczem licznika od nie dawna gdzie moge znależć instrukcje obsługi po polsku? https://www.sigmasport.com/en/images/pdf/Short-Guide_PURE-GPS-EN-PL-SK-SI-HU-RO-BG-TR.pdf 1
kszysiek Opublikowano 4 Listopada 2019 Opublikowano 4 Listopada 2019 Motke strasznie dziekuje ci za adres nigdzie nie moglem tego znleżć pozdrawiam 1
Domber84 Opublikowano 8 Lutego 2020 Opublikowano 8 Lutego 2020 W dniu 22.10.2017 o 21:15, Filfra napisał: Witam Ostatnio długo szukałem licznika który będzie zapisywać przebyta trasę. Znalazłem owy licznik sigmy za sensowne pieniądze około 250zł + przesyłka. Licznik posiadam od 2 tygodni i jestem na prawdę zadowolony. Posiada wszystkie podstawowe funkcje które mi są potrzebne, czyli podstawowe rowerowe dystans, średnie prędkości, termometr, pokazuje wysokość i przewyższenia. Dodatkowo fajna funkcja jest nawigowanie do danego punktu niestety tylko do jednego lub powrót do miejsca startu. Bardzo przydatna funkcja kiedy jeździmy po nie znanym terenie i chcemy potem powrócić do samochodu. Przydatne jest też podświetlanie kiedy naciśniemy jakiś przycisk. Co do samego sygnału bardzo szybko łapie i nie gubi się nawet w gęstym lesie. Licznik może komunikować się z komputerem przez kabel micro usb i też w ten sposób ładować. Również możemy przesyłać dane do telefony do specjalnej aplikacji simgy SIGMA LINK przez NFC lub co ciekawe kablem podłanczając przejściówkę mikro/usb typ-c - USB a drugi kabel USB-micro USB do licznika. Przydatna funkcja kiedy jesteśmy w terenie i chcemy ustawić punkt do nawigacji. Sama bateria trzyma długo po pierwszym naładowaniu nie ładowałem go jeszcze ani razu a przejeździłem już około 7h i stan baterii pokazuje około 66%. Producent podaje że na baterii ma wytrzymać 15h. Poprzez aplikacje możemy nasz trening przesłać na strave. Samo mocowanie licznika do kierownicy jest kopią mocowania garmina. Menu w języku polskim. Śmiało mogę polecić osobom które nie patrzą na kadencje puls itp. a zależy im na zapisie gdzie byli na rowerze. Witam. Od kilku dni mam ten licznik i zrobiłem 2 traski niestety nie mogę ich przesłać na aplikacje w ogóle jak by ich nie było, a na liczniku jest dystans itd. Niestety nie posiadam instrukcji. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam W dniu 26.01.2018 o 08:59, kajbmx napisał: Witam, Jestem totalnie nowy na forum jak i w temacie, dopiero zaczynam przygodę z MTB i jedyne czego mi brakuje to właśnie licznik. Rozważam właśnie ten model ale mam tylko jedną wątpliwość i pytanie. Mianowicie chciałbym przesyłać trasę głównie na Strave tylko, że mój telefon to iphone czy działa to bez problemu czy tylko z androidem? Poprzez NFC to na pewno wiem, że tylko android ale czy normalna komunikacja przez jakąś appke odbywa się w miarę bezproblemowo z iphonami? Na domiar złego dodam, że komputer też mam appla więc jeśli nie bezpośrednio na telefon to może chociaż poprzez laptopa ale też z MACos? W dniu 22.10.2017 o 21:15, Filfra napisał: Witam Ostatnio długo szukałem licznika który będzie zapisywać przebyta trasę. Znalazłem owy licznik sigmy za sensowne pieniądze około 250zł + przesyłka. Licznik posiadam od 2 tygodni i jestem na prawdę zadowolony. Posiada wszystkie podstawowe funkcje które mi są potrzebne, czyli podstawowe rowerowe dystans, średnie prędkości, termometr, pokazuje wysokość i przewyższenia. Dodatkowo fajna funkcja jest nawigowanie do danego punktu niestety tylko do jednego lub powrót do miejsca startu. Bardzo przydatna funkcja kiedy jeździmy po nie znanym terenie i chcemy potem powrócić do samochodu. Przydatne jest też podświetlanie kiedy naciśniemy jakiś przycisk. Co do samego sygnału bardzo szybko łapie i nie gubi się nawet w gęstym lesie. Licznik może komunikować się z komputerem przez kabel micro usb i też w ten sposób ładować. Również możemy przesyłać dane do telefony do specjalnej aplikacji simgy SIGMA LINK przez NFC lub co ciekawe kablem podłanczając przejściówkę mikro/usb typ-c - USB a drugi kabel USB-micro USB do licznika. Przydatna funkcja kiedy jesteśmy w terenie i chcemy ustawić punkt do nawigacji. Sama bateria trzyma długo po pierwszym naładowaniu nie ładowałem go jeszcze ani razu a przejeździłem już około 7h i stan baterii pokazuje około 66%. Producent podaje że na baterii ma wytrzymać 15h. Poprzez aplikacje możemy nasz trening przesłać na strave. Samo mocowanie licznika do kierownicy jest kopią mocowania garmina. Menu w języku polskim. Śmiało mogę polecić osobom które nie patrzą na kadencje puls itp. a zależy im na zapisie gdzie byli na rowerze.
Grzeszaldo Opublikowano 29 Lutego 2020 Opublikowano 29 Lutego 2020 Witam , minęły ponad 2 lata od napisania tego postu , czy na dzień dzisiejszy jest jakaś alternatywa dla tego licznika ?? licznik nie za tys a z GPS , cos nowszego od tej Sigmy ??
craroce Opublikowano 1 Marca 2020 Opublikowano 1 Marca 2020 W dniu 29.02.2020 o 13:37, Grzeszaldo napisał: Witam , minęły ponad 2 lata od napisania tego postu , czy na dzień dzisiejszy jest jakaś alternatywa dla tego licznika ?? licznik nie za tys a z GPS , cos nowszego od tej Sigmy ?? Ja kupiłem Sigmę ROX 11 używaną za 400 PLN na koniec sezonu 2018 o ile dobrze pamiętam. Bardzo dobrze się sprawuje. Kolega ma Rox 10 i też jest bardzo zadowolony a jest jeszcze tańsza.
Darek_2003 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zakupiłem licznik Sigmy Pure GPS i mam pytanie odnośnie kalibracji wysokości w tym liczniku. O co chodzi z tymi wartościami, które zgodnie z instrukcją powinienem wprowadzić (plik w załączniku)? Co to jest wysokość początkowa 1 i wysokość początkowa 2 ? Jak należy prawidłowo przeprowadzić tą kalibrację?
Shrink Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Możesz zapisać na stałe dwie wartości. Ja na przykład pod pierwszą pozycją ustawiam wysokość przed domem i jej nigdy nie zmieniam, a pod drugą pozycją ustawiam wysokość miejsca, z którego planuję rozpocząć wycieczkę gdzieś daleko od domu. Do sprawdzenia wysokości dowolnego miejsca są specjalne strony www, znajdziesz je bez trudu. Gdy odpalam licznik przed domem, zanim jeszcze złapie sygnał, lewym przyciskiem wchodzę w ustawienia wysokości i ustawiam wartość początkową 1, bo ta z GPS ma spory odchył. Ta Sigma, choć jest tanim licznikiem, wysokości i przewyższenia liczy bardzo precyzyjnie. 1
Redpill Opublikowano 26 Czerwca 2020 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Mam problem z synchronizacja urzadzenia z pc i tel. Pierwsza jazda nagrała sie na urzadzenie. Pokazuje czas trasy,km itd. Jest apka w telefonie i telefon z NFC. 1) Apka pokazuje Error podczas proby zczytania z urzadznia . 2) SDC na PC - urzadzenie podlaczone przez USB. SDC widzi urzadznie ale nie zgrywa treningu. Pokazuje zero aktywnosci. Czy ktos wie gdzie jest problem.? Czy moze ja czegos nie zrobiem.np. zakonczylem treningu.( ale SDC widzi aktywnosc na urzadzeniu?) . Do Strava tez nie moge nic zgrac...bo przeciez pusto w SDC ! WTF? Czy ma ktos jakies rozwiazanie tego problemu ? Dzieki. sorry ze bez polskich znakow ale nie pisze z Polski.
mareq Opublikowano 26 Czerwca 2020 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Nie wiem jak w Pure ale w Rox musisz zakończyć trening aby był widoczny i dało się go zaimportować oraz wysłać do stravy.
Redpill Opublikowano 26 Czerwca 2020 Opublikowano 26 Czerwca 2020 W takim razie jak zakonczyc trening w Pure.?
mareq Opublikowano 26 Czerwca 2020 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zobacz do instrukcji na pozycję: "Zapis i wyzerowanie danych z trasy". Spowoduje to zapis trasy a wyzeruje to co masz na liczniku z bieżącej trasy, tak abyś nową trasę miał z zerowym wskazaniem odległości i innych parametrów.
Darek_2003 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Przytrzymaj prawy przycisk, pojawi się opcja z resetowania danych trasy, która wtedy się zapisze w aktywności.
Redpill Opublikowano 26 Czerwca 2020 Opublikowano 26 Czerwca 2020 no tak prawie jak z ta wtyczka nie włączoną do gniazdka....Dzieki za pomoc wlasnie udalo mi sie zrobic upload z gps do pc. zaraz bede wlaczyl ze strava. THX.
IQM1 Opublikowano 22 Lipca 2020 Opublikowano 22 Lipca 2020 Witam Mam komunikat LOG Stan Pełny, jak zrobić miejsce na nowe zapisy ?
GrubyLolek Opublikowano 4 Marca 2021 Opublikowano 4 Marca 2021 (edytowane) Witam temat dość długo się ciągnie wiec podbijam bo mam pytanko . Czy ten licznik nada się bez podłączania do PC i tel. (posiadam iOS) głównie zależy mi na podstawowych funkcjach licznika predkosc dystans itp. + przewyższenia i żeby był ładowany kablem a nie na wymienne baterie Czy bez podłączania gdziekolwiek licznika, można sprawdzić calkowity przejechany na liczniku dystans(np od momentu kupna) i sumę przewyższeń na obecnej wycieczce ? Edytowane 4 Marca 2021 przez GrubyLolek
Redpill Opublikowano 4 Marca 2021 Opublikowano 4 Marca 2021 Mysle ze cala idea za tym licznikiem opiera sie wlasnie na tym ze podlaczasz go do kompa albo przesylasz dane do telefonu. Tak jest ladowany na kabel ale usb. Tak ma totalny czas , totalny sume przewyzszen, kalori , czasu jazdy,dystansu. Ja uzywam go od 26.06.20 tak jak post powyzej i twoj post zmotywowal mnie do sprawdzenia co tam sie dzieje i powiem ze cyfry mnie milo zaskoczyly hehe 13.800m przewyzszen od czerwca jak na nowicjusza to chyba nawet niezle.
Dex Opublikowano 20 Marca 2021 Opublikowano 20 Marca 2021 Hej. Dołączam się do pytania - synchronizacja licznika Sigma Pure GPS przez NFC w iPhone SE2 (posiada NFC i do płacenia, ładowania i do komunikacji z np. bezlusterkowcem - działa) jest możliwa? Zależy mi na zgrywaniu trasy do Stravy bez użycia komputera. Ewentualnie, jakiś "świeższy" liczniko-komputer do 300-400zł od Sigmy lub Garmina? Pozdr. Dex.
Redpill Opublikowano 20 Marca 2021 Opublikowano 20 Marca 2021 Tak, licznik glownie dziala na bazie sync. z NFC. do telefonu. Warunkiem jest tylko to zeby po kazdej zakonczonej trasie zrestowac ja.(tak jakby gps wiedzial ze zakonczyles calkowicie).i dopiero wtedy sync z telefonem. ( bez obaw wszystko zsumuje sie w totalach z tego co widze.) .Co do wyboru licznikow - zrob swoj wlasny research i zdecyduj sie na cos sam. Pozdro.
Rekomendowane odpowiedzi