Skocz do zawartości

Wymiana napędu

lukuk000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich proste pytanie planuję wymianę napedu w rowerze u dziewczyny część podzespołów mogę dostać od znajomego resztę muszę dokupić i chciałem zapytać czy ma to sens 

Napęd 2x10 niżej części zalegające znajomemu 

Przerzutka tylna Shimano XT RD-T8000 

Manetki shimano slx sl-m660

Kaseta Shimano Deore CS-HG50 liczba rz 10 11-36

Łańcuch SHIMANO Deore CN-HG54 

Jeśli wyżej wymienione części maja sens to jaką korbe sensowną do tego dokupić przerzutke przednią i suport 

Opublikowano (edytowane)

Rower ma sztywne osie i boost czy nie? Jaki to rower i z którego roku?

Edytowane przez Greg29
Opublikowano

Ona pytała juz w tym temacie na jakimś forum rowerowym możliwe ze i tutaj tylko tel jej skradziono rower to Marlin 5 3 gen z roku 2021  rama L obecnie napęd tam jest włożony 3x7 

Opublikowano

To się jeszcze telefony kradnie? W czasach gdy można je zablokować mając numer IMEI? 

Odnośnie korby, tam jest QR czyli nie ma boosta czyli albo z nowych korb jakiś Cues nieboostowy albo ze starych coś w stylu Shimano Deore FC-MT500-2. Najlepiej poszukaj w necie w miarę nowych rowerów z napędem 2x10 bez sztywnych osi i popatrz co one mają. Te najnowsze będą miały Cuesa ale te sprzed 2-3 lat będą miały jakieś starsze Deore lub SLX lub XT. Nie pamiętam jaka jest linia łańcucha czy qr factor dla tych korb bezboostowych, po tym byłoby najłatwiej poznać

Opublikowano (edytowane)

To jest korba pod boost, te "nieboostowe" mają linię łańcucha 48,8 mm. Ale może będzie działać bo sprawdziłem z ciekawości dwa rowery z napędem Deore 2x11 i bez sztywnych osi i mają korby Shimano FC-M5100

Edytowane przez Greg29