DudekR Opublikowano 11 Sierpnia 2025 Opublikowano 11 Sierpnia 2025 To, co mi się przydarzyło, to koszmar każdego sportowca, a co gorsza każdego człowieka. Półtora roku wycięte z życia przez czyjąś rażącą niekompetencję to nie do przyjęcia. Dalej się z tym mierzę i walczę w sobie.Dlaczego ja? Znam ból kontuzji, bo sam jeżdżę na rowerze i wiem, jak to jest, gdy treningi to całe twoje życie. Ale to, co przeszedłem, to nie jest "zwykła" kontuzja. To jest błąd medyczny z przekroczeniem wszystkiego co możliwe. Pamiętam to jak dziś. Trening w lesie ścieżka, którą znam na pamięć. Nagle przeleciałem przez kierownicę i grzmotnąłem barkiem i głową o ziemię. Diagnoza: wieloodłamowe złamanie w okolicach kręgosłupa szyjnego. Pół roku w szpitalu, a potem pięć miesięcy rehabilitacji. Już wtedy było ciężko ale wierzyłem że wrócę do formy. Niestety, okazało się, że lekarz, który mnie operował, źle poskładał kości. Musieli mnie operować ponownie a to kolejne cztery miesiące w szpitalu. Teraz znowu czeka mnie długa rehabilitacja. Mój świat się zawalił. Ewidentnie widzę, że to błąd lekarza. To przez niego straciłem półtora roku unieruchomienia, niezdolności do pracy i, co najgorsze, do treningów, które były moją pasją i całym życiem. Nie pozwolę żeby mu to uszło płazem. Czuję się skrzywdzony i oszukany. Muszę walczyć o swoje. To nie tylko kwestia odszkodowania za ból, stracony czas i niezarobioną przez to kasę. To walka o sprawiedliwość o to żeby nikt inny nie musiał przechodzić przez taki koszmar z powodu czyjejś opieszałości. Dlatego szukam prawnika specjalizującego się w prawie medycznym. Potrzebuję kogoś kto pomoże mi zebrać wszystkie dowody, poprowadzi mnie przez ten trudny proces i pomoże mi odzyskać choć część tego co straciłem. Jeśli kogoś znacie dajcie znać
Tomi07 Opublikowano 13 Sierpnia 2025 Opublikowano 13 Sierpnia 2025 Złość oraz determinacja podejrzewam że to teraz czujesz i chcesz walczyć o swoje. Dobra będzie konsultacja z radcą od prawa medycznego, ja akurat znam Zycha z Warszawy, kancelaria Tymoteusz Zych na Siennej. Pomoże Ci odzyskać zdrowie, czas, możliwość pracy i trenowania które Ci ta nasza służba zdrowia zabrała, a że ma doświadczenie i sporą wiedzę to próbuj
Rekomendowane odpowiedzi