Skocz do zawartości

Amortyzator ROCK SHOX RS1 + PIASTA / PYTANIE

PredatorRTX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam  kupiłem sobie rower kross b+ na amorku rs1 i na  kołach carbon  piasta w załaczniku  , niestety ale amor do mnie nie przemawia  i planuje zmienić  na dt swiss albo rs sid/reba , czy ta piasta podejdzie do takich amorków  bo wiem  ze w drugą strone na 100% nie ale w ta co piszę jest szansa ze podejdzie ?  Jezeli nie to są jakieś adaptery które  zrobią tak aby piasty podeszły pod  kazdy amor 15x110 29er , jezeli  ktoś juz przerabiał temat chętnie posłucham wypowiedzi .

piasta-przednia-dt-swiss-240s-mtb-straightpull-predictive-steering-rs1-15-110-czarna-28h-40-taniej-3941.jpg
Opublikowano

To się chyba torquecap nazywa. Mam taką piastę boost z pikem,wczesniej używałem, reconem więc do większości aktualnych amortyzatorów rock shoxa będzie pasowała. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

nie bedzie pasowała, piasta jest tylko do RS1 , Torecapy jak zostało to nazwana wydaje misię że jest to inna nazwa są średnicą okropnie duże i nie wejdą we frezowania amortyzatorów "normalnych". 

Zaciekawiło mnie swierdzenie że RS1 jest taki sobie. Używam RS1 z Monarch XX i nie ma lepszego amortyzatora. To jest top półka. Polecam zrobić testy szybkości roweru z RS1 VS SID. Jest fenomenalny ale niestety drogi