Dramat Opublikowano 15 Października 2024 Opublikowano 15 Października 2024 Witam nie wiem czy jest taka możliwość żebyście ocenili moją pozycję na rowerze mtb. jest to cube attention slx rama Xl rozmiar koła 29 cali odleglosc od korby do siodełka to 750mm mostek ma 70mm i 6 stopni nachylenia w górę uchywty to jakieś ergony problem: czuję że mam napięty odcinek lędźwiowy kręgosłupa albo boli mnie tylek czy coś tu w tym moim usytuowaniu nie gra waszym zdaniem? myślałem żeby dokupić sobie jakieś rogi
Greg29 Opublikowano 15 Października 2024 Opublikowano 15 Października 2024 Pozycja wygląda o.k., może masz po prostu słabe mięśnie core i przejdzie z czasem. Jak nasz ustawione siodełko? Poziomo? Jakie siodełko? Rowery mtb od Cube są raczej w typie tzw. mtb rekreacyjnych więc na pewno nie jest to pozycja jakaś wyciągnieta, jak w rowerach typowo wyścigowych mtb xc 1
liftlodz Opublikowano 15 Października 2024 Opublikowano 15 Października 2024 A możesz zrobić zdjęcie z nogą na pedale max opuszczonym ? 1
Rozwiązanie Dramat Opublikowano 17 Października 2024 Autor Rozwiązanie Opublikowano 17 Października 2024 Dziekuje bardzo. Pytanie Greg29 o siodełko skłoniło mnie do eksperymentu. Było na płasko - prostopadle do ziemi. Przesunąłem je trochę do przodu i opuściłem lekko w dół. Teraz bardziej opieram się na rękach, mniej boli wrazliwe miejsce i plecy. Z mięścniami głębokimi też dobra rada. Polecam ćwiczenia które załączam w PDFie! Siodełko to: Natural Fit Venec Lite Na pedale max opuszczonym mam lekko zgięte kolano już nie wrzucałem zdjęcia Dzięki i pozdrawiam 3 essential excercises.pdf
Greg29 Opublikowano 18 Października 2024 Opublikowano 18 Października 2024 Jak masz za bardzo przód siodełka opuszczony w dół i za bardzo opierasz się na rękach to będą Ci one drętwieć. Poszukaj na yt gościa co ma kanał nazwany "wstał sprzed kompa", ma on fajny odcinek jak ustawić rower, żeby było wygodnie
Rekomendowane odpowiedzi