Skocz do zawartości

Opinia na temat ns bikes Eccentric Lite 2 2024

Dekea

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moja klientka ma ten rower, a raczej jego starszą wersję z Duroluxem z przodu. Jest... OK, ale biorąc pod uwagę to jak mocno staniały rowery full suspension w tym roku raczej wolałbym poczekać i dołożyć ewentualnie kupić używkę i kupić sobie FS. Szkoda życia na hard taila jeśli chcesz jeździć cokolwiek zbliżonego do enduro:)

• Pomógł 1
Opublikowano (edytowane)

Starsza wersja była na 2 półki wyżej pozycjonowana ze względu na ramę (miała sztywną oś z tyłu oraz bardziej progresywną geometrię (lepszą pod kątem trailu)) i osprzęt. Współczesna wersja to bieda-rower - wszystko z najniższej półki.

Edytowane przez vdcmike
  • Pomógł 1
Opublikowano

Ciut lepszy amortyzator. Przekombinowany napęd. No i mullet (jak dla mnie to wada ale zaleźy co kto lubi). Co chcesz na tym rowerze robić?

Opublikowano
W dniu 7.10.2024 o 20:05, vdcmike napisał(a):

Ciut lepszy amortyzator. Przekombinowany napęd. No i mullet (jak dla mnie to wada ale zaleźy co kto lubi). Co chcesz na tym rowerze robić?

Kiedyś na dirtach śmigalem więc ciągnie mnie do lasu i pewnie będę próbował swoich sił na hopach,traskach więc szukam coś z przerzutkami bo nigdy nie miałem 😂 i coś co sobie poradzi z trudniejszym terenem, budżetu za wiele nie mam bo jest to za ledwie 3/3.5 

Opublikowano

W trudniejszy teren obowiązkowo FS. Na HT można sobie co najwyżej jakieś "zielone" szlaki w bike-parkach pojechać.

Opublikowano
2 godziny temu, vdcmike napisał(a):

W trudniejszy teren obowiązkowo FS. Na HT można sobie co najwyżej jakieś "zielone" szlaki w bike-parkach pojechać.

Zaryzykuję, i tak za bardzo nic adekwatnego nie widzę na mój budżet i sądzę że nie połamie go tak szybko :D

Opublikowano
4 godziny temu, vdcmike napisał(a):

Dobra jednak możesz mieć rację więc kupię dopiero rowerek za miesiąc ale powiedz mi kolego wybrałbys ghosta riot na slx i xt czy octane one omg na sram SX?

Opublikowano

Nie znam tych rowerów, ale biorąc pod uwagę tylko napęd to zdecydowanie SLX wygrałbym nawet zamiast GX.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 10.10.2024 o 12:21, vdcmike napisał(a):

Nie znam tych rowerów, ale biorąc pod uwagę tylko napęd to zdecydowanie SLX wygrałbym nawet zamiast GX.

Cytat

Witam chciałbym się dowiedzieć na temat roweru którego zamierzam kupić czy jest wart swojej ceny i mniej więcej opłacalny do rozpoczęcia przygody.

Poniżej zamieszczam link do roweru, z góry dziękuję za wszystkie porady i odpowiedzi, pozdrawiam.

https://www.greenbike.pl/rower-gorski-ns-bikes-eccentric-lite-2-deore-gratis-p-3409.html

To też było ciekawe, dziękuję.

Edytowane przez petergrewww3