Gumbas Opublikowano 22 Września 2024 Opublikowano 22 Września 2024 Po ostatnich deszczach postanowiłem przeczyścić support i korbę... i tu pojawił się problem. Jak zdjąć korbę FSA Gamma Pro. W necie są dostępne filmiki pokazujące, że korba jest wyposażona w nakrętkę samo-zdejmującą. Wystarczy klucz imbus i trochę siły. Odkręciłem osłonkę i ku mojemu zdziwieniu ja mam inny patent. Ktoś wie, jak to odkręcić, aby dostać się do supportu (support to shimano BB-MT501 hollowtech II)?
liftlodz Opublikowano 22 Września 2024 Opublikowano 22 Września 2024 Wkręć z powrotem "zaślepkę" i kluczem imbusowym wykręć korbę, powinna zejść bez większych problemów.
Gumbas Opublikowano 22 Września 2024 Autor Opublikowano 22 Września 2024 OK dzięki za informacje... czyli imbus 10mm jest tylko do wkręcenia "zaślepki", a 8mm jest do odkręcenia korby. Dla jasności jeszcze raz zdjęcia w lepszej jakości.
Rozwiązanie liftlodz Opublikowano 22 Września 2024 Rozwiązanie Opublikowano 22 Września 2024 Tak. To nie jest zaślepka tylko element pozwalający zdjąć korbę.
Rekomendowane odpowiedzi