profaner Opublikowano 2 Września 2024 Opublikowano 2 Września 2024 (edytowane) Cześć Wpadł mi w ręce rower, który chyba trochę stał - chciałem go zrobić dla córki ale na samym początku poległem. Najpierw nie działała blokada amortyzatora w manetce - niestety pokręciłem całą blokadą i amortyzator się zablokował tzn nie amortyzuje tak jakby była włączona blokada. Zdjęcie co prawda z netu ale pokazuje mniej więcej o co chodzi. Mogę zdjąć plastikowy pierścień blokady, jest tam śruba mocująca blokadę: Śruby nie da się odkręcić a trzpienia nacisnąć. Czy da się jeszcze coś z tym zrobić? Edytowane 2 Września 2024 przez profaner
akir19 Opublikowano 2 Września 2024 Opublikowano 2 Września 2024 Potrzasnij/postukaj tym amorkiem w pionie i potrzymaj go pionowo. Przy wciśniętym bolcu na tłumiku ma być blokada bez naciśnięcia tego bolca otwarty. Nie odblokuje się znaczy że padł i należy go wymienić Wysłane z mojego Pixel 8a przy użyciu Tapatalka
profaner Opublikowano 2 Września 2024 Autor Opublikowano 2 Września 2024 Dzięki za szybką odpowiedź - problem właśnie mam w tym, że bolec jakby był cały czas wciśnięty - nie odbija.
akir19 Opublikowano 2 Września 2024 Opublikowano 2 Września 2024 Na zdjęciu wygląda na wysunięty, spróbuj go pociągnąć do góry kombinerkami Wysłane z mojego Pixel 8a przy użyciu Tapatalka
profaner Opublikowano 2 Września 2024 Autor Opublikowano 2 Września 2024 Niestety zdjęcie jest z netu. Próbowałem wyciągnąć go lekko kombinerkami - wychodzi kilka mm i opada.
akir19 Opublikowano 2 Września 2024 Opublikowano 2 Września 2024 Chwyć kombinerkami do góry i uginaj amortyzator. Jeśli się nie odblokuje to śmietnik. Je się nałogowo wymienia Wysłane z mojego Pixel 8a przy użyciu Tapatalka
profaner Opublikowano 2 Września 2024 Autor Opublikowano 2 Września 2024 Dzięki spróbuję - tylko zastanawia mnie że zablokował się akurat kiedy ja przy nim majstrowałem 🙂
akir19 Opublikowano 2 Września 2024 Opublikowano 2 Września 2024 Dzięki spróbuję - tylko zastanawia mnie że zablokował się akurat kiedy ja przy nim majstrowałem Tam nie ma co zepsuć ze swojej winy, wymieniam ich mnóstwo, standard to brak oleju Wysłane z mojego Pixel 8a przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi