Skocz do zawartości

Kona Dawg | Women Edition

multijumper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Trzecia maszyna w naszym domu i zarazem jedyny full, tym razem oczko w głowie mojej lubej, jedyne co zostało zmienione z konfiguracji sklepowej to widelec, korba oraz blaty, tylna przerzutka, gripy, siodło. Rama w rozmiarze 15" i jest dobrana dobrze ale właścicielka przez fakt że mało jeździ ciągle trzyma się kurczowo tematu że siedząc na siodle musi sięgać nogami gruntu, niestety nie jestem w stanie z nią tego przepracować, każdy wiek rządzi się swoimi prawami, zbyt późno zaczyna przygodę z rowerem. Rowerek będzie przechodził lekki lifting pod moim okiem, będę się starał zrobić wszystko żeby woźnicy było lepiej i pewniej, zmiany raczej kosmetyczne ale dodające komfortu i pewności w prowadzeniu.

Rama Alu zawias 15"

Widelec: Marzocchi Marathon SL (AIR), Damper: Fox (AIR)

Korba: Shimano (octalink), Blaty: Chinook 44T/32T

Przerzutki: Shimano Deore / Shimano Ultegra (SS) 

Kaseta: Shimano Ultegra 11-21, Łańcuch:(?)

Manetki: Shimano Deore

Mostek: Kona 65mm, Kierownica: Kona 650mm - (odwrócenie mostka, przydało by się skrócić kierownicę po 50mm na stronę - docelowy wymiar 550mm)

Hamulce: Hayes Sole (hydro) - (poseudo, jeden klocek dociska) - (kupienie zestawu do odpowietrzania)

Opony: Michelin Country Trail - (nowe ale nie przypadły do gustu, wymiana na lżejsze miejskie)

Platformy: Wymiana na coś lżejszego

Siodło: W tej chwili 135mm - wymiana na coś w rozmiarze 140mm - 145mm

(pełen konfig podam na dniach)

DSC_1371.thumb.JPG.7090a1fd7ca5312baffd2278adac07f6.JPG

edit: Mostek odwrócony, przy okazji wymienione szpilki QR, niestety kiery raczej nie będę skracał, jak przytnę do 550mm to telewizorki manetek będą bardzo odstawać od kiery i będzie kiepsko wyglądać, maksymalnie mógłbym ją skrócić po 25mm na stronę, czyli prawie nic. Pozostaje wymiana opon na bardziej miejskie w rozmiarze 1,5" - 1,9", ale muszą być leciutkie, zwijane i z niskim profilem. Z dodatkowych rzeczy chodzi mi po głowie średni blat korby 34T - 38T (teraz jest 32T)i rockring bo największa patelnia i tak nie będzie używana, nawet znalazłem coś w kolorze ramy.  

DSC_1637.thumb.JPG.5556fea4b911435fe514041abcd85630.JPG

cdn.

Edytowane przez multijumper
konfiguracja / foto