luki79 Opublikowano 27 Marca 2024 Opublikowano 27 Marca 2024 Witam serdecznie, szukam taniego rozwiązania przerobienia korby Shimano Deore M6000 3 rzędowej na korbę 1 rzędową. Miałem ramę ORBEA Alma 2015 teraz po gwarancji otrzymałem ramę Orbea Alma ale 2022, w której to producent raczej nie przewiduje napędu większego jak 1xX. Dodam, że mam już kupione nowe tylne koło w standardzie boost 12x148, stara kasetę slx 10 rzędową. Za wszelkie konstruktywne i pomocne opinie góry dziękuję.
Greg29 Opublikowano 27 Marca 2024 Opublikowano 27 Marca 2024 Najtańszym rozwiązaniem będzie wywalenie dużego i małego blatu ze starej korby i kupienie np. na Aliekspress blatu NW, który przykręcisz w miejscu środkowego blatu. Ale żeby nie robić druciarstwa i żeby to jakoś wyglądało musisz po prostu kupić korbę np. m5100
vdcmike Opublikowano 27 Marca 2024 Opublikowano 27 Marca 2024 W pozycji środkowego blatu na korbie m6000 pewnie żadna zębatka się nie zmieści ze względu na boostowatość ów ramy. Można rzeźbić przesuwając wkład suportu na podkładkach.
Rekomendowane odpowiedzi