ekhm Opublikowano 10 Lutego 2024 Opublikowano 10 Lutego 2024 Cześć, Ostatnio zmieniłem napęd założony na Direto XR-T z 9rz kasety Shimano na 105 CS-HG710 12-sp 11-36T. W nowej ramie jest sztywna oś 12x142mm, więc według zaleceń producenta zdjąłem dwie podkładki pod kasetę i założyłem adapter pod oś. Przerzutki zostały dobrze wyregulowane w serwisie tuż po odebraniu nowego roweru. Niestety po założeniu roweru na trenażer prawie na wszystkich biegach słychać takie charakterystyczne cykanie, że łańcuch nie idzie w linii w blatem i chętnie by przeskoczył. Czy powinienem wyregulować przerzutkę jeszcze raz na trenażerze, czy może lepiej pokombinować z tymi podkładkami? To co mnie zastanawiło, że adapter E ma taki mały gwint, który po lekkim wkręceniu tak jakby wpada i adapter jest "luźny". Z góry dziękuję za pomoc!
pecio Opublikowano 13 Lutego 2024 Opublikowano 13 Lutego 2024 Regulacja przerzutki na trenażerze. To standard w tym wykonaniu.
ekhm Opublikowano 13 Lutego 2024 Autor Opublikowano 13 Lutego 2024 Na kasecie 9 rzędowej nie miałem tego problemu. Dzisiaj wieczorem zmierzę suwmiarką jaki jest dystans na kole vs na trenażerze po założeniu kasety.
Rekomendowane odpowiedzi