tygrysek Opublikowano 27 Października 2023 Opublikowano 27 Października 2023 Jest coraz zimniej i ciemniej i za chwilę rozkręci się sezon indoor cycling Na jakich apkach jeździcie? Ja 3 sezony ujeżdzałem Zwifta, pół sezonu apkę elite. Wiem, że są jeszcze Rouvy, BKool, Fulgaz i pewnie jeszcze pare innych opcji, Krótko prosze o opinie na czym jeździcie, ile to obecnie kosztuje i dlaczego właśnie ta apka wam pasuje. To ja zacznę od Zwifta Na + jest najbardziej znany, dużo eventów, nie ma wielkich wymagań sprzętowych, był rozwiniety już w trakcie Covida gdy wkręciłem sie w jazdę pod dachem Na - nie wiele jest realnych tras, plus jest dosyć drogi obecnie chyba już 15 Euro za miesiąc Proszę o opinie, pozdrawima
dfq Opublikowano 28 Października 2023 Opublikowano 28 Października 2023 Od paru sezonów jezdze na Rouvy. Ostatnio zmieniłem Wahoo Kickr Core na Wahoo Kickr v6. Sezon zimowy traktuje jako utrzymanie a nie budowanie super formy więc wszystkie wyscigi i tego typu eventy odpadają (z definicji nakręcają mnie na współzawodnctwo i ostrą jazdę). Kręcę bazę w wybranym tempie i oglądam realny świat a nie sztuczny wirtualny. Rouvy bo jednak jest ogrom pięknych, fajnie skatalogowanych tras z całego świata (Full HD, 2K), jest AR, sporo jeżdżących na trasach co też motywuje, są tzw wirtualni towarzysze, mozna też dobrac osoby (po czasach) ktore juz przejechaly daną trasę, itp, itd. Są też różne eventy, jazdy grupowe jakieś wyścigi (nie uczestniczę). Próbowałem kiedyś Bkool-a, ostatnio Fulgaz ale mi nie podszedł. Nieco zagmatwane ustawienia, choć obsługuje czujniki przez Wifi i Direct Connect ale trochę jakoś pustawo na trasach. Niedawno dostałem promkę na Rouvy na 2 miesiące po 50% ceny ale ostatnio Rouvy zmieniło cenniki. 1 osoba na mc 14,99 $, 2 osoby bodajże 19,9$ a grupa do 5 osób ok 30$. Kiedyś za 15 Euro mogła korzystać cała rodzina.
grissley Opublikowano 18 Listopada 2024 Opublikowano 18 Listopada 2024 A jest jakaś apka, która umożliwiałaby wgranie GPX, a potem regulowała obciążenie w zależności od nachylenia terenu oraz pokazywała widok z google street view? Tak, żebym mógł sam sobie ułożyć trasę i potem ją przejechać z widokiem (a nie tylko to, co mi wcześniej wgrało np Rouvy)...
Rekomendowane odpowiedzi