guumiis Opublikowano 14 Lipca 2023 Opublikowano 14 Lipca 2023 Witam. Składam pierwszy raz rower od podstaw , utknąłem na suporcie i mostku. Czy tak montować łożysko jak na foto? Bo w zestawie były jeszcze mufy, ale te co są chyba mogą zostać ? I jaki suport do tego? 73 mm szerokość ramy Mostek wystaje mi z widełek, mogę go przyciąć pod skosem i nagwintowac pręt do rozpierania ? Ewentualnie czego mi brakuje? Jakiś sterów, nakrętek? Dzięki
vdcmike Opublikowano 14 Lipca 2023 Opublikowano 14 Lipca 2023 Przede wszystkim brakuje ci specyficznej korby, która jest częścią integralną tego typu suportów - konusy łożysk są nakręcane na oś korby. BMXy miały takie korby ale tu może to nie pasować. Trzeba poprzymierzać. Odnośnie mostka to nie pooazałeś go. Być możw lepiej kupić nowy. Widelec jest gwintowany ale ktoś mocno przesadził z długością gwintu. Tak patrząć po tych szczątkowych zdjęciach to wygląda na jakieś zwłoki z przełomu 80 i 90 lat ubiegłego stulecia.
guumiis Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2023 W dniu 14.07.2023 o 23:56, vdcmike napisał: Przede wszystkim brakuje ci specyficznej korby, która jest częścią integralną tego typu suportów - konusy łożysk są nakręcane na oś korby. BMXy miały takie korby ale tu może to nie pasować. Trzeba poprzymierzać. Odnośnie mostka to nie pooazałeś go. Być możw lepiej kupić nowy. Widelec jest gwintowany ale ktoś mocno przesadził z długością gwintu. Tak patrząć po tych szczątkowych zdjęciach to wygląda na jakieś zwłoki z przełomu 80 i 90 lat ubiegłego stulecia. Ogarnąłem suport z korbami wszedł , także jest baja:)
Rekomendowane odpowiedzi