impulse256 Opublikowano 29 Czerwca 2023 Opublikowano 29 Czerwca 2023 Cześć, kupiłem ww amortyzator. Sporo naczytałem się na jego temat, znam bolączki wersji A1. A2 wydaje się poprawiony. Głównym czynnikiem, który popchnął mnie do zakupu 35 była cena (1390). Jeszcze mogę go zwrócić i nadal zastanawiam się, czy to dobry wybór. Zależało mi na większej sztywności (mam Judy Gold RL, mokry makaron). Czy w podobnej kwocie znajdę coś lepszego? Nie interesują mnie używane amortyzatory.
Rozwiązanie vdcmike Opublikowano 30 Czerwca 2023 Rozwiązanie Opublikowano 30 Czerwca 2023 (edytowane) W podobnych peniądzach można kupić revelationa i yari które są lepsze (brak plastiku, lepsze tłumiki kompresji i powrotu, typowe średnice i skoki gwintów - możliwość upgrade'u np. do pike/lyrik, odrobinę tańsze kity serwisowe, dostępne wszystkie części zamienne). W maju nowe revele 29" 150mm w jednym z luxemburskich sklepów kosztowały 200EUR +25EUR wysyłka do PL (mieli dużo, býły dostępne przez 2 tygodnie). Zapewne polscy Janusze Biznesu hanlują tym teraz po platformach sprzedażowych. Edytowane 30 Czerwca 2023 przez vdcmike
impulse256 Opublikowano 30 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2023 Dzięki za odpowiedź. Skok, który potrzebuję to 120, ewentualnie 130. Więc taki revelation musiałbym "skracać", o ile się da, więc kolejny koszt. Przyjrzę się jeszcze raz tym revelation i yari, ale to kolejne kilka stów
vdcmike Opublikowano 30 Czerwca 2023 Opublikowano 30 Czerwca 2023 To kup revela ze skokiem docelowym - występuje od 120 do 160. Skrócenie to koszt 120-200zł bo tyle w zależności od sprzedawcy kosztuje air-shaft. Serwis zerowy i tak trzeba robić. 35 nie powinny być nawet sprzedawane luzem. To produkt OEM na pierwszy montaż do rowerów, które mają udawać coś więcej niż budżetowe konstrukcje. Kupowałem dzieciakowi do roweru na jeden sezon 35 Gold 150mm, nieużywany, zdjęty z nowego roweru poniżej 1000zł. Wielkiej tragedii nie ma. Przejechał ze 4kkm. Luzów się nie nabawił. Ślizgi się nie odkleiły. Tłumiki jak prawie nie działały na początku tak i pod koniec posiadania. 1
impulse256 Opublikowano 30 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2023 Dobra, poszedł do zwrotu. Ma jakieś otwory na dolnych lagach, powyżej miejsca na hamulec, do montowania nie wiem czego, błotników? Chyba miał być montowany w jakimś budżetowym elektryku. Ma nawet specjalną naklejkę e-mtb. Jest po prostu inny niż na zdjęciach i niezgodny z opisem. Na bike-discount Revelation jest za około 1730 z przesyłką. Taki też kupiłem, zerówkę zrobię sam. Dzięki za otrzeźwienie 1
vdcmike Opublikowano 30 Czerwca 2023 Opublikowano 30 Czerwca 2023 (edytowane) To mogę cię teraz "pocieszyć" ile byś przepłacił za tego 35... Dzisiaj chodzą po tyle... Edytowane 30 Czerwca 2023 przez vdcmike
impulse256 Opublikowano 30 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2023 OMG Co to za strona? Może Revelation też jest tańszy?
vdcmike Opublikowano 30 Czerwca 2023 Opublikowano 30 Czerwca 2023 Reveli brak. Może jeszcze kiedyś będą bo się pozmieniało chassis w pike i lyrik to pod koniec roku będą dostosowywać kastraty w postaci reveli i yaril więc być może "stare" modele trafią na jakieś wyprzesaże. Chociaż teraz producenci bardzo ostrożnie działają - nie tłuką takich ilości jal 4 lata temu.
impulse256 Opublikowano 30 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2023 Dzięki jeszcze raz za pomoc w decyzji. Mam nadzieję, że revelation zniweluje efekt pływania przedniego koła Pozdro
impulse256 Opublikowano 1 Lipca 2023 Autor Opublikowano 1 Lipca 2023 Nie boost, bedzie adapter. Newmen performance 25, Dt swiss 370, szprych nie pamietam.
vdcmike Opublikowano 1 Lipca 2023 Opublikowano 1 Lipca 2023 Czyli skladak. Jesli szprychy naciągnięte do co najmniej 1000N to powinno być sztywne. 1
Rekomendowane odpowiedzi