Trotyll Opublikowano 22 Czerwca 2023 Opublikowano 22 Czerwca 2023 (edytowane) Uzupełniając tytuł, patrzę a rower którego szukałem ponad rok wisi sobie na stojaku więc teraz wisi u mnie w domu. Ogólnie widzę same plusy oprócz jednego minusa, a mianowicie kurzy się niesamowicie ten czarny mat. Na jednym ze zdjęć widać że Unibike podniósł nośność ramy do 115 kg. Nie będę opisywał co ma fabrycznie bo to łatwo sprawdzić na stronie unibika. Ze zmian: siodełko Fi"zi:ka wsadziłem na amortyzowaną sztycę SR SUNTOUR NCX i jak dla mnie OK klocki żywiczne zamieniłem na metaliczne L04C z radiatorem dołożona tylna lampa cateye ze stopem plus druga pod siodło dołożona przednia lampa - chinol pedały platformowe na czterech łożyskach ( testowane w moim mtb ) - też chinol licznik IGSPORTS BSC 100s bezprzewodowy zaślepka w korbę bo nie cierpię tych dziur w hollowtech II tylna nóżka HEBIE FOX 672V- coś z czego jestem mega zadowolony bo znalazłem taką co wreszcie nie stuka podczas jazdy po dziurach uchwyty na bidon EC90 - jak zwykle od chinola czerwone nakrętki na wentyle - a jakże chinolskie odblaski w kołach - białe cateye naklejki na obręczach - a jakże chinolskie bo łączenie obręczy w ori machach to jakaś kpina - a kolorystycznie nawet się zgrały z bidonami Edytowane 22 Czerwca 2023 przez Trotyll
Greg29 Opublikowano 22 Czerwca 2023 Opublikowano 22 Czerwca 2023 Gratulacje, kupić "rower duch" to nie lada wyczyn 😁
Trotyll Opublikowano 27 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2023 (edytowane) Mały upgrade. Wpadły koła WH-RX570 SHIMANO GRX 700C z tarczami SM-RT800 160 mm ICE TECHNOLOGIES, kasetą CS-HG800-11 i oponami Maxxis Ravenger 700x40c zamiast kół ori MACH1 GRAVEL z tarczami SM-RT64 160 mm, CS-HG700-11 i oponami SCHWALBE G-ONE ALLROUND 28x1.5 Edytowane 23 Czerwca 2024 przez Trotyll
Trotyll Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2023 ulepszania dobrego na lepsze ciąg dalszy :). wpadły odblaski cateye prosto z Japonii ( takie troszkę dłuższe ) bo jakoś u nas nie mogłem znaleźć odblasków do kół z 24 szprychami oraz pedały zatrzaskowe look wesja "gravel" ( podobno +5 do lansu i + 3 do prędkości), jak przeżyję tą epokową dla mnie zmianę to podzielę się wrażeniami.
Trotyll Opublikowano 23 Czerwca 2024 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2024 Przeżyłem, choć gleba zaliczona. Powrót do opon dętkowych Schwalbe Road Crusier 700x32C. Maxxisy fajnie się trzymały drogi na szutrach ale co do wytrzymałości pozostawiają wiele do życzenia - trzeci kapeć w ciągu roku przesądził. Zresztą teraz 80% droga. W góralu 10 lat na szchwalbe i jeden kapeć jak złapałem pineskę.
Rekomendowane odpowiedzi