TrocheBiegam Opublikowano 16 Czerwca 2023 Opublikowano 16 Czerwca 2023 Witam. Fenix 6x pro w specyfikacji ma podane, że obsługuje ślad do 1000 waypointów i 10000 punktów na jednej śnieżce. Ostatnio próbowałem wgrać ślad 230 km i po wgraniu i próbie wczytania na urządzeniu pojawił się komunikat, że urządzenie wczytało tylko 8 z 15 punktów, bo chyba ślad jest za długi by wczytał go naraz. O co chodzi? Czy trzeba ślad podzielić na dwie albo najlepiej na trzy części? Dlaczego skoro do Garmina 530 ludzie wrzucają ślady 300 km na raz i działa bez problemu. Czy po takiej informacji na strcie, że "wczytało 8 z 15 punktów" ślad jest bezużyteczny, czy jak przejadę połowę trasy i wczytam ślad jeszcze raz to po prostu doczyta drugą połowę śladu i chodzi o to że po prostu nie może wczytać wszystkiego na raz? Myślałem, że 1000 waypointów i 10000 punktów to topowa specyfikacja nawigacji w tego typu urządzeniu. I właściwie co to są te waypinty? Informacje o zakrętach na śladzie? A te 10000 punktów co oznacza? Pozdrawiam.
TrocheBiegam Opublikowano 26 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2023 I jak w dziale o nawigacji nie pomoże mi nikt w podstawowych kwestiach? W sumie skompresuję to co wyżej napisałem do konkretnej zagwozdki. Dlaczego jak wgrałem ślad gpx do 'fenix 6x pro' 228 km i próbowałem go wczytać to wyskoczył komunikat, że wczytano 8 z 15 punktów trasy? Teraz grałem i otworzyłem połowę trasy W1200 czyli 600 km bez problemu. Dodam, że ten gpx 228 km był zapisany z przejechanej już trasy, a nie tworzony na mapie. Czy taki ślad gpx stworzony z przejechanej trasy sprawia takie problemy i zawsze lepiej samemu stworzyć ślad? Pozdrawiam.
grzegorz75jan Opublikowano 28 Czerwca 2023 Opublikowano 28 Czerwca 2023 (edytowane) Post nie spełnił oczekiwań. Usuwam by nie zaśmiecać wątku. Edytowane 29 Czerwca 2023 przez grzegorz75jan
TrocheBiegam Opublikowano 28 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2023 5 godzin temu, grzegorz75jan napisał: "struktura pliku gpx" Tylko przeleciałem cały tekst w 5 sek. Nie odpowiedziałeś na moje pytania, więc po co w ogóle się fatygujesz. Pytanie kieruję do kogoś kto się zna, a nie do kogoś kto sięnie zna. Krótka kwestia.. Dlaczego pojawił się komunikat "wczytano 8 z 15 punktów trasy" podczas wczytywania śladu 228 km, a ślad 600 km wczytuje się bez problemu. Czy ślad zapisany z aktywności w garmin connect sprawia faktycznie problemy?
Rekomendowane odpowiedzi