Skocz do zawartości

Jaki długi łańcuch polecacie dla zabezpieczenia roweru?

bpjl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Potrzebuję nabyć długie zapięcie/łańcuch do zabezpieczenia 2 rowerów w piwnicy. Myślę że ok 170cm powinno wystarczyć ale to jeszcze sprawdzę.

Puki co w przystępnej cenie znalazłem tylko KRYPTONITE Keeper 717. Co o nim sądzicie? Ktoś ma i może się wypowiedzieć? A może jakiś inny typ w rozsądnych pieniądzach?

Tak wiem, zaraz napiszecie żeby nie trzymać rowerów w piwnicy i że żadne zabezpieczenia nie pomogą jeśli ktoś będzie chciał ukraść. Rozumiem ale od razu można sobie podarować takie opinie ponieważ innej możliwości nie mam więc taka sytuacja zostanie. Jeśli ktoś ma mnie okraść to przynajmniej niech ma pod górkę.

Opublikowano
11 godzin temu, bpjl napisał:

Tak wiem, zaraz napiszecie żeby nie trzymać rowerów w piwnicy i że żadne zabezpieczenia nie pomogą jeśli ktoś będzie chciał ukraść. Rozumiem ale od razu można sobie podarować takie opinie ponieważ innej możliwości nie mam więc taka sytuacja zostanie. Jeśli ktoś ma mnie okraść to przynajmniej niech ma pod górkę.

https://allegro.pl/oferta/lancuch-krotkoogniwowy-8mmx2-5m400kg-spawany-ocynk-12229924958

Dlaczego? Bo i tak będą ciąć "flexem". To czy będą ciąć 8mm noname czy 7mm Kryptonite to jeden pies. Plus jakaś tania kłódeczka i jazda. 150 PLN do przodu.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 5.04.2023 o 09:56, bpjl napisał:

Tak wiem, zaraz napiszecie żeby nie trzymać rowerów w piwnicy [...]. Rozumiem ale od razu można sobie podarować takie opinie [..] to przynajmniej niech ma pod górkę.

Ja kiedyś trzymałem rower w piwnicy ale przednie koło trzymałem w domu. Mogli ukraść ale nie odjechać.