WiktoriaB Opublikowano 3 Listopada 2022 Opublikowano 3 Listopada 2022 Co sądzicie o tego rodzaju "gadżecie" Wiem, ze to "made in China" ale osobiście zastanawiam się nad czymś takim. Zawsze 2 ręce na kierownicy bezpieczniejsze. Jedynie co to szukałam (może źle) ale zestawu gdzie obok oświetlenia tylnego z kierunkami miałabym kierunki też i na przód....
Chrismel Opublikowano 3 Listopada 2022 Opublikowano 3 Listopada 2022 (edytowane) Nie zwalnia Cię to z obowiązku sygnalizowania skrętu ręką. Poza tym kierowcy raczej nie będą pewni co takie migające światełko oznacza. Dla swojego własnego bezpieczeństwa daruj sobie takie wynalazki. Edytowane 3 Listopada 2022 przez Chrismel
trzy_oponki Opublikowano 29 Marca 2024 Opublikowano 29 Marca 2024 Cześć, temat sygnalizatorów fajnie przedstawił Kuba Klawiter (ok.22 minuta): Wiem, że testowali to na hulajnogach, ale daje to jako taki pogląd
Burza1234 Opublikowano 11 Maja 2025 Opublikowano 11 Maja 2025 (edytowane) Jak dla mnie fajna sprawa....!! Posiadam E-bike, KROSS HYBRID 4 od dwóch lat. Powolutku kompletuje go w rzeczy , które mają mi uprzyjemnić jazdę. Zmieniłem hamulce z podstawowych MT 200 na MT 7120 - metaliki z radiatorem ( waga calego zestawu z sakwami potrafi dochodzić do 160 kg, MT200 palily sie gdy zjeżdżałem z dłuższych wzniesień ..... 🤪 ), tarcze hamulcowe z RT10 na RT70, oświetlenie Magicshine EVO 1700 + SEEMEE 300 , sakwy , lusterka aluminiowe od motoru z Ali.... itp. elementy . Teraz właśnie zastanawiam się nad kierunkowskazami??? Znalazłem fajna alternatywę ale sporo kosztuje , ok. 650,- zł. Jest to Busch & Muller Turntec. Fajnie to wygląda. Minimalistyczne i funkjonalne. Tył delikatnie sie wygina, gdy napotka na przeszkodę. Zasilanie biorą podpinajac sie pod oryginalne oświetlenie roweru. Czyli kierunkowskazy działają gdy są włączone światła w rowerze . Moje spostrzeżenia.... Lusterka spowodowały, że w 99% nie oglądam się za siebie. Jest to mega przydatne jak jeżdżę wśród wielu rowerzystów. Jadąc ulicą gdy uslysze jakiś dzwiek nie muszę się odwracać aby dowiedzieć się czy coś niepokojącego dzieje się za mną. Kierunkowskazy też ułatwiłyby podróżowanie. Nie trzeba odrywać rąk od kierownicy i sygnalizowanie zamiaru skrętu można wykonywać dużo dłużej. Nie wiem czy trzymanie ręki w górze przez dłuższą chwilę jest przyjemne?! Też nie mamy pewności, że na chwilę wystawiona ręka zostanie dostrzona przez kierowcę pojazdu?. Połączenie dwóch elementów wyposażenia roweru Lusterka + Kierunkowskazy znacznie wpłynie na B.E.Z.P.I.E.C.Z.E.Ń.S.T.O. podróżowania.....! ! !. Ja na pewno wyposaże swój rower w ten gadżet. Czy to bedzie w tym sezonie, nie wiem? Ale jest to kolejna opca na mojej liście zakupów. Ps. Podziwiam rowerzystów a w szczególności tych najbardziej świadomych, którzy śmigają po asfalcie bez jakiego kolwiek oświetlenia w dzień czy nawet po zmroku . Rowery za kilkanaście tysięcy złotych a oświetlenia praktycznie zeeeeerooooo. Już nie chodzi o auta ale nawet taki rower dla nadjeżdżającego drugiego rowerzysty, jadącego pod słońce jest słabo widoczny!!! Jak dla mnie, włączone światła przód i tył, powinny być obowiązkowe !!! Edytowane 11 Maja 2025 przez Burza1234
Burza1234 Opublikowano 15 Maja 2025 Opublikowano 15 Maja 2025 Kolejna opcja..... https://youtu.be/g6ww2ksI3h0?si=5jq3Envh4xUM6p2R
Rekomendowane odpowiedzi