Skocz do zawartości

Błotniki na śrubę do gravela. Canyon GRIZL

Togo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć, czy macie jakieś doświadczenie z błotnikami montowanymi na śrube na górnej rurze tylnego trójkąta po wewnętrznej stronie ?
Takie rozwiązanie widziałem w aluminiowych GRIZLU i GRAILU od CANYONA i w RONDO RUUT.

Jak już są te otwory to chciałem to wykorzystać ale większość błotników które widzę są montowane w okolicach haka albo na rzep.

2022-08-29 16_13_04-Window.jpeg 2022-08-29 16_12_36-Window.jpeg

Edytowane przez Togo
uzupełnienie
Opublikowano

Tu podepniesz dedykowane błotniki Grail CF. Tanie niestety nie są.

Opublikowano

To prawda, tanie nie są, stąd szukam alternatywy. 

Zastanawia mnie to, że skoro takie otwory bywają też u innych producentów którzy nie mają dedykowanych błotników, to może jednak rynek oferuje coś na co nie mogę trafic. 

Opublikowano

Cube i jego błotniki acid. Możesz te końcówki plastikowe obrócić i przykręcić od wewnętrznej strony.

Opublikowano

Wydaje mi się, że ACID mimo wszystko mocowany jest o okolicach osi a nie na górnej rurze widełek.

2022-09-01 09_54_33-Window.jpg
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

mam te błotniki oryginalne ... 300 zł nie są warte XD, ale pasują - to ich jedyna zaleta, masz może też siodełko do którego zwykły Asssaver nie pasuje ? może masz jakieś rozwiązanie ? 

Opublikowano

Ja tez ostatecznie je kupiłem ale oceniam pozytywnie. Po regulacji siedzą sztywno i pięknie kryją. Mogły by lepiej wyglądać tzn mieć zgrabniejsze te stabilizatory ale trudno. Alternatywy nie było…

• Lubię to! 1