Skocz do zawartości

Mocowanie torebki na górną rurę ramy

amrest

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Od pewnego czasu szukam torebki, która da łatwy dostęp do telefonu i innych podręcznych elementów. Najlepiej pod tym względem wypada torba na górną rurę ramy, przy mostku. Niestety moja rama nie posiada otworów montażowych w tym miejscu. Rura zaś ma przekrój owalny więc sama z siebie rónież nie zapewni dobrego oparcia. No i "jeżdżenie" mostkiem po torbie jest takie sobie.

Biorę pod uwagę tę torebkę: https://www.decathlon.pl/p/torba-rowerowa-riverside-na-top-tube-1-l-do-bikepackingu/_/R-p-324020?mc=8579465&orderId=pl2693927457

Jest oczywiście wiele zbliżonych jednak wielkość i kąt tej przy mostku jest jeszcze najmniej kolidujący.

Przechodząć do sedna: chciałbym przymocować w tym miejscu do ramy uchwyt/adapter, który umożliwiłby mi przykręcenie jej zamiast mocowania przy pomocy rzepów. Biorę pod uwagę adaptery dla bidonów jednak są one na tyle wąskie, że nie stanowią wystarczającej platformy dla podstawy torebki:

https://allegro.pl/oferta/zefal-uniwersalny-uchwyt-adapter-koszyk-bidonu-8910112480?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_term=desc-yes&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_uzsd_sport_rowery-akc_pla_pmax&ev_campaign_id=17967208976&gclid=EAIaIQobChMI1bHc-J_a-QIVc0WRBR0LoQC7EAQYASABEgIWKvD_BwE

Macie może pomysł w jaki sposób można ją sesnownie i nieinwazyjnie przymocować?

Pozdrawiam Rafał

Opublikowano

Paski ,rzepy ,bardzo przyzwoicie trzymają torbę i lepiej to wygląda niż z jakimiś adapterami No chyba że masz oryginalne inserty w ramię. Ja mam taką jak poniżej dwa zdjęcia z netu jedno moje 

e1d17b6945169ee60a281acf583f.jpeg Torba-na-rame-ROCKBROS-AS-019-Sakwa-na-rower-1L.jpeg

I na moim rowerze ,są dwie wielkości tej torby ja mam ta mniejsza .

20220710_125947.jpg