jureko Opublikowano 27 Lipca 2022 Opublikowano 27 Lipca 2022 Cześć, kupiłem niedawno czujniki magene (prędkość/kadencja), chciałem do tego dokupić licznik (magene lub cycplus coś w okolicach 200PLN) ale zacząłem się zastanawiać nad używaną opaską garmina (vivosmart), głównie ze względu na cenę. Czy takie rozwiązanie będzie miało sens jeżeli idzie o zapisywanie aktywności? Mało zależy mi na GPS, bardziej chciałbym żeby było to w miarę automatycznie - jadę i się zapisuje, bez wybierania typu aktywności itp. Tu licznik byłby ok Opaska dodatkowo zapisze kroki itp (nie używam teraz żadnej), to tez byłoby fajne, ale nie wiem czy ta garmina się sprawdzi na rowerze - nie używałem, może ktoś ma doświadczenie jak to wygląda. Ogólnie jeżdżę rowerem codziennie, głównie praca ale czasem gdzieś dalej. Jest szansa żeby taki zapis aktywności dział się sam bez klikania "start", wybierania na zegarku czegoś tam w menu itp?
jureko Opublikowano 29 Lipca 2022 Autor Opublikowano 29 Lipca 2022 Sobie odpowiem: opaski Garmina mają co prawda ANT+, ale pchają dane tylko w jedną stronę, służą jako czytnik HR. Więc jeśli idzie o moje pytanie to zostaje licznik. -- jureko
Rekomendowane odpowiedzi