bnq Opublikowano 20 Lipca 2022 Opublikowano 20 Lipca 2022 Prawdopodobnie mam zbyt długi mostek w rowerze riverside 920. Na stronie jest opis: Mostek "oversize" (31,8 mm) z aluminium, 1"1/8 długości 70 mm. W rowerze wymieniłem sztycę z fabrycznej na SR Suntour NCX z powodu bólu kręgosłupa w odcinku lędźwiowym oraz potrzebny był mi większy offset żeby przesunąć siodełko bardziej do tyłu, aby położenie kolana było prawidłowe względem osi pedału (wcześniej kolano było za osią, pozycja ciała wymuszała przesunięcie się do tyłu na siodełku, ale już nie było miejsca). Ta zmiana pomogła, jeszcze jestem na etapie doboru siodełka, ale też jest lepiej niż na początku. Podświadomie czuję, że powinienem jeszcze skrócić mostek m.in. przez większy offset sztycy. Obecnie z problemów, które mam to drętwienie głównie prawej dłoni/palców oraz obciążenie barków/odcinku szyjnego kręgosłupa. Mam 176 cm, waga 84 kg, przekrok w butach 82 cm. 1. Warto spróbować skrócić mostek czy przyczyna jest gdzieś indziej jeszcze? 2. Kiedy wiadomo, że mostek jest za krótki/długi?
Rekomendowane odpowiedzi