Gyr0s Opublikowano 24 Maja 2022 Opublikowano 24 Maja 2022 Cześć Wszystkim, jestem Mateusz i to mój pierwszy post tutaj. Przyszedł do mnie wczoraj Garmin 530 i po mimo kilku godzin prób mam problem żeby ogarnąć to samodzielnie. Pobrałem instrukcję w języku PL ale nie znalazłem odpowiedzi. Garmina łączę z iphone 12 i samo połączenie nie jest problemem, ale wskazania odnośnie godziny i temperatury są niepoprawne. Liczyłem że pobierze te dane z telefonu, albo mogę to ustawić gdzieś w telefonie/urządzeniu ale nie potrafię. Temperatura ma się aktualizować z telefonu, ale wskazuje dosyć tropikalne odczyty jak na aktualną pogodę na podkarpaciu. Godzina jest +6h. Próbowałem już usuwać urządzenie, zapominać we wszystkich ustawieniach tel i przechodzić proces parowania od nowa, bezskutecznie, choć urządzenia sa połączone ponieważ garmin pokazuje powiadomienia z telefonu. Pewnie robię coś źle, jest to moje pierwsze urządzenie tego typu i zabrakło mi już pomysłów na to co mogę jeszcze zrobić. Będę bardzo wdzięczny za podsunięcie rozwiązania. Pozdrawiam
Charvel Opublikowano 24 Maja 2022 Opublikowano 24 Maja 2022 Edge ustawia datę i godzinę z GPS'a. Połóż go na parapecie żeby złapał fix'a - pierwsze ustalanie pozycji może być dłuższe niż kolejne. Generalnie - do codziennej obsługi Edge używa Garmin Connect zainstalowanego na smartphone, jak napisał @eathanwyżej. Do instalacji aktualizacji firmware, map, plików językowych - używasz Garmin Express na pececie/macu. Także poprzez Garmin Express pobierana jest najnowsza wersja pliku EPO która przyśpiesza łapanie fix'a GPS.
Gyr0s Opublikowano 25 Maja 2022 Autor Opublikowano 25 Maja 2022 Hej hej, Garmin Connect oczywiście miałem, ale faktycznie problem się rozwiązał samoczynnie jak nawigacja złapała fix'a. Dzięki za podpowiedzi.
Rekomendowane odpowiedzi