Skocz do zawartości

Zakup kasku full face

Szym3k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Zaliczyłem pierwszą w swoim życiu poważniejszą glebę. Na szczęście nic poważnego mi się nie stało. Nieco gorzej wygląda sprawa z kaskiem. Abus Montrailer nie wytrzymał spotkania z ziemią. Delikatnie wgniotła się skorupa i między jej elementami pokazała się szczelina. Dodatkowo zauważyłem pęknięcie styropianu na potylicy od strony wewnętrznej. 

Polecicie mi jakiś przewiewny kask typu full face powiedzmy do 1k zł? Z naciskiem na "przewiewny". Wydaje mi się, że bezpieczniejszy będzie ze stała szczęką - błędnie myślę?

Fajnie jakby firma oferowała "crash replacement". Abus niestety tego nie oferuje. Zaproponowano mi spory rabat, ale na stronie ich sklepu, kask Airdrop nie jest dostępny. Poza tym ceny w stosunku do rynkowych mają zawyżone (przynajmniej niektóre).

Moje główne typy do Fox Proframe i Leatt 4.0 enduro. Ten ostatni ma jednak odpinaną gardę. Kask musi mieć MIPS lub podobny system i dodatkowy duży plus za magnetyczne zapinanie.

Polecicie coś?

Pozdrawiam,

S.

Opublikowano

Bella super air, dh, lub 3r. Każdy ma odpinana szczęke klamry metalowe. To działa i się sprawdza

Wysłane z mojego RMX2202 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Odpinaną gardę odradzała mi osoba z bardzo dużym doświadczeniem zjazdowym. Nie wiem czy tak jest czy nie. Kolejna ważna rzecz o której zapomniałem to to żeby kask miał certyfikację DH. @akir19 polecane przez Ciebie Bell'e mają ja? 

Opublikowano

Dh posiada na pewno , nie posiada pełnego 3r, nie wiem jak air

Wysłane z mojego RMX2202 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Endura ma podobny kask jak Fox profrsme

Opublikowano (edytowane)

Tylko Bell DH nie będzie aż tak przewiewny, jak Fox Proframe czy Leatt enduro 4.0. Mimo wszystko na tych atestach mi zależy. 

Endurę widziałem, ale z tego co pamiętam cena podobna do Foxa.

Już niby chciałem Bell'a ale brak certyfikatu mimo wszytko mnie trochę odstrasza.

Edytowane przez Szym3k