Pchelapl Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Czesc proszę o pomoc. kupilem licznik sigma rox 4.0 i mam problem z ustawieniem nawigacji na liczniku. Pobrałem i wysłałem plik gpx z aplikacji łomot i z aplikacji mapy.cz i ani ten ani ten nie działa. Licznik pokazuje wysokość i kierunki normalnie się łączy i wszystko poza tym działa. Wie ktoś może czego to przyczyna albo jak to ustawić?
Rozwiązanie wolek Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Rozwiązanie Opublikowano 28 Kwietnia 2022 To tak nie działa w tym liczniku. Masz filmy instruktażowe na stronie sigmy.Musisz mieć komoota z aktywnym regionem i uruchomioną nawigacją. W ustawieniach komoota włączasz wsparcie dla sigmy, a w liczniku łączysz się z komootem w ustawieniach. Wcześniej musisz też zedytować ekran w liczniku aby pokazywał strzałki kierunkowe.
Pchelapl Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Aktywny region czyli muszę wykupić to w komot?
wolek Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Docelowo pewnie tak aby robić dłuższe trasy, gratis możesz aktywować jeden.
craroce Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Opublikowano 28 Kwietnia 2022 34 minuty temu, Pchelapl napisał: Aktywny region czyli muszę wykupić to w komot? Ja gdy miałem Roz 11.0 to robiłem ślad w RWG i potem na licznik wrzucałem przez aplikację na PC. Działało to bez zarzutu. Pewnie tutaj też się tak da zrobić.
wolek Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Jak kolega może niech sprawdzi ten sposobu, ale niestety wątpię. Próbowałem uruchomić te strzałkowa nawigację u znajomego, niestety skończyło się na tym że jego roczny telefon nie obsługuje ble czego wymagał komoot i niestety nie ruszyło.
Pchelapl Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Dzięki wielkie za pomoc działa już
Pchelapl Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Tak z komotem tak jak napisał wyżej połączyłem odblokowałem region odpalam mąci i działa na liczniku
Rafal1987 Opublikowano 24 Maja 2022 Opublikowano 24 Maja 2022 Czesc, Mam podobny problem co kolega, Sama sigma 4.0 laczy sie z telefonem po bluetooth, rejestruje trasy, wysyla do sigma app jak i do komoota, ale... Chcialem wyslac trase z komoota do sigmy rox, ale podczas authoryzacji SIGMA w aplikacji komoota wywala mi komunikat : "Bluetooth connection error, In order to sync your phone and your Bluetooth device, your device need to support peripheral mode with 'multiple advertisement' and contain bluetooth LE hardware. Your device not fultill these requirements" Teoretycznie telefon (p30 lite) wedlug specyfikacji posiada bluetooth BLE, wiec o co biega, ma ktos pomysl?:) Nie wiem co zrobic jako pierwsze wywalic na smietnik ta sigme czy telefon.
Pchelapl Opublikowano 24 Maja 2022 Autor Opublikowano 24 Maja 2022 Mi już działało wszystko ok a teraz nie łączy się automatycznie aplikacja z licznikiem muszę rozłączyć i połączyć od nowa. Ma ktoś pomysł czego to wina? Mlody się bawił licznikiem może coś przełączył a ja nie mogę teraz tego zrobić
Rekomendowane odpowiedzi