Antonio Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Witam, zakupiłem obręcze dartmoor thunder (asymetryczne) i nie wiem jak dobrać do nich odpowiednie szprychy, bo kalkulatory nie uwzględniają tego typu obręczy... Link do obręczy: https://velo.pl/obrecze/obrecze-mtb/obrecze-mtb-275/dartmoor/thunder-275
Motke Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Thunder is an asymmetric rim and to calculate properly recommended spokes length in spokes calcula- tor it was necessary to compensate the left and right side flange distance for each hub in following way: – for rear hubs -3.4mm to the left side flange distance and +3.4mm to the right side flange distance – for front hubs +3.4mm to the left side flange distance and -3.4mm to the right side flange distance
Rozwiązanie Antonio Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Autor Rozwiązanie Opublikowano 11 Kwietnia 2022 10 minut temu, Motke napisał: Thunder is an asymmetric rim and to calculate properly recommended spokes length in spokes calcula- tor it was necessary to compensate the left and right side flange distance for each hub in following way: – for rear hubs -3.4mm to the left side flange distance and +3.4mm to the right side flange distance – for front hubs +3.4mm to the left side flange distance and -3.4mm to the right side flange distance Dzięki za odpowiedź, a czy mógłbyś dać linka jakiegoś do strony gdzie znalazłeś te informacje? Dosłownie uratowałeś mi życie tym wpisem
Motke Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Opublikowano 11 Kwietnia 2022 57 minut temu, Antonio napisał: Dzięki za odpowiedź, a czy mógłbyś dać linka jakiegoś do strony gdzie znalazłeś te informacje? Dosłownie uratowałeś mi życie tym wpisem Ale to są Twoje linki => Link do obrączy i dalej "Długość szprych MTB" https://velo.pl/sites/default/files/informacje/2020_Dartmoor_recommended-spokes-length.pdf i tam z prawej strony tekst z gwiadką
Rekomendowane odpowiedzi