leszcz Opublikowano 18 Marca 2022 Opublikowano 18 Marca 2022 Poradźcie bo normalnie jebnę... Zamówiona nówka przychodzi z wygiętym wózkiem. Zwracam. Zamawiam w innym sklepie nową i przychodzi to samo. Technika poszła do przodu i ja nie ogarniam czy jest jakaś rypnięta cała seria nowych przerzutek?
Gophfer Opublikowano 18 Marca 2022 Opublikowano 18 Marca 2022 Ja dzisiaj patrzyłem na swoją 8100 w rowerze, nie demontowalem ale wydaje mi się że jakbym przyłożył jak Ty to mogłoby wyglądać podobnie
leszcz Opublikowano 18 Marca 2022 Autor Opublikowano 18 Marca 2022 Uf 👍 To jest zamierzone i ma podobno lepiej odprowadzać łańcuch z wyższych koron https://youtu.be/3FhAhb4AKYg
vdcmike Opublikowano 18 Marca 2022 Opublikowano 18 Marca 2022 (edytowane) Tak naprawdę to jest po to, żeby się nie zabić Wózek w wymienionych przeze mnie wyżej przerzutkach jest tak cholernie długi (5cm dłuższy niż w poprzednich gen), że gdyby nie był przygięty do wewnątrz haczyłby w terenie o każdy krzaczor czy hęchor. Poza tym łańcuch na dużych koronkach ma przez to wygięcie dołem jeszcze większy skos a prowadzeniem łańcucha zajmuje się tylko kółko górne, które jest prostopadłe do koronek kasety. Edytowane 19 Marca 2022 przez vdcmike
leszcz Opublikowano 19 Marca 2022 Autor Opublikowano 19 Marca 2022 Mam Chinkę mtb karbon na sprzedaż. Dział Sprzedam zniknął? Trochę mnie tu nie było...
Rekomendowane odpowiedzi