Skocz do zawartości

[PROBLEM] Elite Suito T -brak podawania oporu

Marek-19

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam elite suito t. Łącząc się po ANT ze zwiftem mam dwie ikonki w polu moc. Pierwsza taka "blyskawica", druga koło na trenażerze.  Obie z nazwą trenażera. Parując z ta blyskawica i jadąc na zwift nie oddaje mi oporu tylko kręcę ciągle z tym samym obciążeniem. Parując z druga ikonka na pierwszej jeździe przez kilka kilometrów czuje opór na podjazdach a na zjazdach luz ale potem to się rozłącza i znów kręcę z tym samym obciążeniem. Na kolejnych jazdach już jest ciągly jednostajny opór. Zainstalowalem na nowo zwifta i wciąż to samo. Zaraz już mi się wyczerpie cierpliwość i jestem gotowy reklamować. Co to może być?

Opublikowano

Ustaw trenażer również w polu controllable.

Opublikowano
W dniu 18.03.2022 o 08:26, m-peter napisał:

Ustaw trenażer również w polu controllable.

Ustawiam za każdym razem.

Niestety, nie mam już siły kombinować. Szukam pudełka aby wysłać reklamację

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Czy problem został rozwiązany?

Od tygodnia testuję Nero Elite z aplikacją e-trening. Skalibrowałem trenażer, niestety opór w trybie poziomu zmienia się tylko w aplikacji, trenażer ma cały czas ten sam opór niezależnie od ustawionego poziomu obciążenia w aplikacji. 

Czy jest w Polsce serwis autoryzowany Elite? Kupiłem trenażer w dobrej cenie, szkoda mi go oddawać do sklepu. 

Opublikowano

U mnie wyglądało to tak: Spakowałem i wraz z reklamacją wysłałem do sklepu. Sklep na początku sprawdził u siebie i nie miał tych objawów które ja miałem. Tak samo Elite stwierdził i odesłano mi trenażer. Co zrobiłem: połączyłem trenażer za pomocą bluetooth, skalibrowałem go i działa. A zatem w moim przypadku przyczyną był sposób połączenia.

Opublikowano (edytowane)

Dzięki,

Pomogło, ponowne parowanie i kalibracja i mam opór

Edytowane przez starszy
Aktualizacja