Skocz do zawartości

Zestaw lampek + instalacja

Dibua

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

szukam zestawu, który byłby zamontowany na stałe, najlepiej miał włącznik na kierownicy i zapewniał pracę obu lampek, przód i tył jednocześnie na zasilaniu z power banku. Denerwują mnie już moje lampki, mają różną trwałość aku, różne tryby, chciałbym to wszystko uprościć do jednego włącznika i jednego pb. Interesuje mnie bycie widocznym, a nie super oświetlenie lasu w nocy. Chcę, żeby obie lampki migały jak najdłużej. Ustawić raz i zapomnieć. Są takie cuda?

Opublikowano

Najbliżej do Twoich wymagań ma zestaw Bontrager ion pro wraz z dokupowanym oddzielnie sterownikiem lampek montowanym w róg kierownicy. Zestaw kosztuje parę ładnych stów. Fajnie działa z garminami.

Opublikowano

Chyba nie rozwiązuje to idealnie mojego tematu, ale bardzo dziękuję za podpowiedź, bo skupiłeś moją uwagę w ogóle na Bontragerze i widzę, że Flare RT może być dla mnie rozwiązaniem, jeśli zmienię warunki brzegowe tego wymarzonego spięcia na stałe. Powiedzmy, że sobie to odpuszczę, wtedy mogę mieć tę "mityczną" (dla mnie) lampkę, którą widzę od lat na drogach, a nigdy nie udało się spytać co to za model - chodzi o lampki, które są bardzo kompaktowe, świecą jedną diodą i robią to takim super asynchronicznym światłem. Niewykluczone, że to właśnie Bontragery. Dzięki!

Opublikowano

Takie asymetryczne mruganie to prawdopodobnie Bontrager. Amerykańscy naukowcy robili jakieś badania i wyszło że jak mrugają asymetrycznie, to są bardziej bezpieczne
Nie wiem, może inni producenci też to stosują. Lampki rzeczywiście bardzo dobre chociaż czytałem gdzieś w internetach, że potrafią kaprysić.
Fajne są tryby, integracja z Garminem też spoko, włączanie pilotem powiedzmy też ok. Ale ogolnie to drogi produkt. Można chyba kupić inne świeciła o podobnej skutecznosci dużo taniej. Natomiast do dobrego człowiek się szybko przyzwyczaja i np. Integracja z Garminem i tryby świecenia są ok.

Opublikowano

Dzięki wszystkim za odpowiedzi, niestety wymyśliłem sobie po raz kolejny pomysł rowerowy, którego rozwiązania nie potrafię znaleźć.
Poddałem się, niestety. Albo i stety, bo kupiłem sobie Moon Cerberus i muszę przyznać, że działa to szokująco. Bardzo mi się podoba podwójne mignięcie w trybie day flashlight ale przede wszystkim długie przerwy między mignięciami, co przekłada się na deklarację pracy przez 140 h w największym ściemnieniu, co z kolei brzmi naprawdę obiecująco. Sprawdziłem na swoich oczach i patrzenie w tę lampkę na mocy większej niż najmniejsza naprawdę boli.
Na Bontragera jednak się nie szarpnąłem.