Skocz do zawartości

Używanie jednego trenażera direct drive przez dwie osoby

xmacx3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Jestem posiadaczem trenażera Tacx Flux S. Czy macie jakieś doświadczenia z używaniem trenażera direct drive przez więcej niż jedną osobę? Napotkaliscie na jakieś problemy?

Obecnie chciałbym dzielić się trenażerem. Cały czas wpiety będzie ten sam rower MTB.

Podczas mojej jazdy wszystko było w porządku z odczytami. Kiedy na ten sam zestaw trenażer+rower używał mój kolega odczyty prędkości były zawyżone, zdecydowanie zbyt latwo odczyt prędkości wchodził na poziom 30+km/h. Moja i jego jazda była przesyłana na 2 różne tablety na dwa różne konta. Kalibracja trenażera nic nie dała.

Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu i wskazówki :)

Wysłane z mojego SM-F926B przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

1. Czy aplikacje były takie same?
2. Czy w obu kontach wpisana była poprawna waga jeźdźca?
3. Czy w obu aplikacjach był wybrany odpowiedni rower, o ile jest taka możliwość? (Np. w aplikacji Tacx jest możliwość wyboru czy jedzie się rowerem szosowym czy mtb, nie widać tego poza ustawieniami a znacząco wpływa na prędkość)

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź smile.png
Aplikacje takie same, ja aktualizowałem swoją (aplikacja Tacx Training), a na drugim tablecie ta sama aplikacja była świeżo pobrana.
Sprawdzę dwa pozostałe ustawienia i postaram się dzisiaj dać znać czy pomogło. Waga chyba była ustawiana, ale pewien nie jestem. Typ roweru nie był zmieniany, a MTB raczej nie spodziewam się, żeby był domyślnym ustawieniem.

EDIT: Działa, pomogła zmiana typu roweru i wagi. Dziękuję za pomoc :)

Wysłane z mojego SM-F926B przy użyciu Tapatalka