mjargus Opublikowano 29 Listopada 2021 Opublikowano 29 Listopada 2021 Siema Czy posiada ktoś z Was ten trenażer? Mam go od tygodnia. Byłbym bardzo zadowolony, gdyby nie do końca zadowalające odczucia, przy stromych podjazdach. Do 7-8% nachylenia jest OK. Powyżej tej wartości, opór który generuje ten trenażer jest nienaturalny (trzyma, puszcza, trzyma ,puszcza z każdym naciśnięciem korby) Czy też tak macie, czy jest to wada tego egzemplarza?
nshprck Opublikowano 12 Grudnia 2021 Opublikowano 12 Grudnia 2021 Cześć Mam ten sam model od kilku dni i jeżdzę na Zwifcie. Dzisiaj miałem godzinny przejazd w ramach organizowanego tam eventu. Sporo podjazdów i o ile było wyczuwalne różne obciążenie w zależności od stopnia podjazdu to miałem dziwne przeczucie że jest jakoś mimo wszystko "za łatwo". Dopiero jak trening się skończył, a byłem w trakcie podjazdu poczułem ogromną różnice. Opór na kole zrobił się dużo większy, tak bardzo mocno wyczuwalnie. Czytałem coś, że w niektórych sytuacjach (treningi) ERG może dziwnie się zachowywać. Możliwe, że dzisiaj w ogóle był wyłączony, choć jak sprawdzałem na interface'ie to widziałem że jest "on".
Rekomendowane odpowiedzi