konop90 Opublikowano 22 Października 2021 Opublikowano 22 Października 2021 Cześć przychodzę do was z pytaniem co warto wybrać do treningów. Ogólnie napaliłem się na trenażer DD bo myślałem, że będzie działał z moim zegarkiem Garmin ale niestety nie obsługuje on mierników mocy. I teraz zastanawiam się jak najtańszym kosztem załatwić sprzęt do jazdy. Pierwsza opcja to zwykły trenażer na oponę i czujniki prędkości+kadencji. Trening na tętno i kadencję. To by była chyba najtańsza opcja jaka jest. Druga opcja to trenażer DD (myślałem nad Tacx FLUX S Smart albo Elite Suito-T) i teraz tylko nie wiem co musiałbym jeszcze dokupić oprócz kasety żeby móc tworzyć treningi. Ta opcja byłaby dużo droższa ale raczej przyszłościowa gdybym kiedyś kupił licznik bądź wymienił zegarek. Są jeszcze trenażery interaktywne na oponę ale czytałem że już lepiej dołożyć i mieć DD. Możecie doradzić jak to ugryźć żeby nie wydawać nie wiadomo jakich pieniędzy i mieć w miarę miarodajne treningi.
nctrns Opublikowano 22 Października 2021 Opublikowano 22 Października 2021 16 minut temu, konop90 napisał: Druga opcja to trenażer DD (myślałem nad Tacx FLUX S Smart albo Elite Suito-T) i teraz tylko nie wiem co musiałbym jeszcze dokupić oprócz kasety żeby móc tworzyć treningi. Pulsometr opcjonalnie, ale niekoniecznie. Jeśli nie potrzebujesz fajerwerków, to darmowe treningi znajdziesz w necie i jakąś darmową aplikację do sterowania trenażerem. No, antena ant+ do kompa będzie potrzebna
dbkrystian Opublikowano 24 Października 2021 Opublikowano 24 Października 2021 Witam ja mam rolke Elite Quick Motion 3 z trzy stopniowym oporem i nie zamienil bym na inny trenazer no chyba ze na Elite NeroWysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
konop90 Opublikowano 25 Października 2021 Autor Opublikowano 25 Października 2021 W Decathlonie testowałem trenazery to oczywiście Elite DirectX był świetny i cichy. Ale tacx na rolkę też nie był zły chociaż trzeba przyznać że dużo głośniejszy. Co do rolki to raczej nie widzę jakoś tego u siebie .Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
konop90 Opublikowano 12 Listopada 2021 Autor Opublikowano 12 Listopada 2021 Odświeżę trochę temat żeby nie zakładać nowego bo mam jeszcze kilka pytań. Mam możliwość kupna waho kick snap v2 z oponą za 1700 zł. Czy warto to brać do treningów czy lepiej dorzucić do elite suito/ tacx flux s ? Kolejne pytanie dotyczy kasety do trenażera dd. Obecnie posiadam 11 rzędową kastetę 11-34 ale wszędzie dodają 11-28 albo 11-32 czy mógłbym korzystać z którejś z nich i po prostu wyregulować napęd albo założyć ją sobie później do roweru a obecną przełożyć do trenażera?
Rekomendowane odpowiedzi