saguro Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Siemka, mam problem jak na zdjęciu - bidon nie mieści mi się pod ramą przez sakwę pod ramę. Dodatkowo na rurze podsiodłowej (tam gdzie są śruby) chcę sobie zamontować drugi bidon, więc zbytnio nie jestem w stanie obniżyć koszyka na główny bidon w dół, bo wtedy koszyk na pionowy bidon się nie zmieści. Dlatego myślałem nad przejściówką na 2 bidony (drugie zdjęcie). Ktoś to ma, używał? nie przeszkadza podczas pedałowania? buty/kolana nie haczą? Może inne pomysły? Jakiś użytkownik Indiana storm x9 zamontował i 2 bidony i sakwę w ramie?
Rebeliant86 Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Zamontuj bidony za siodełkiem, chyba, ze tam tez masz torbę?
saguro Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2021 21 minut temu, Rebeliant86 napisał: Zamontuj bidony za siodełkiem, chyba, ze tam tez masz torbę? tam też mam torbę poza tym chyba nie byłoby to wygodne do sięgania (piję bez zatrzymywania), więc bidony na kierownicy czy widelcu też odpadają
Rebeliant86 Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Jeśli cały rower obwiesisz torbami to niestety zostanie Ci bukłak na plecach. Jeśli masz montaż na widelcu to może lepiej zrezygnować z torby w ramie, przenieść ładunek na widelec a w ramę wsadzić koszyki.
Rekomendowane odpowiedzi