tygrysek Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Cześć Na razie używałem Convoya s2+ z przodu, ale niestety jego żywot chyba sie zakończył, zgubiłem go. Tak wiec zamierzam nabyc porządne oświetlenie rowerowe przednie. Myślę o czym z wymiennymi akumulatorkami, ew. na baterie AAA lub AA, w miarę mocnego tak z 500 Lumenów minimum w najsilniejszym trybie. Budzet tak do 300 zł. Jeżdzę bieda -gravelem (Triban 100 mocno upgrejdowany) głównie po ubocznych drogach ( Gassy :)) lub ścieżkach rowerowych w okolicach Warszawy, bywa że wracam juz w nocy. Myśle o Mactronicu Scream 3.3, ale podobno ma słabiutkie mocowanie i lata jak zęby u boksera. Rzućcie jakieś ciekawe propozycje Pozdrawiam
Adamski77 Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Polecam GACIRON V9D-1800 2xCree XML2 Użytkuję od tego roku, jasny rozproszony strumień (dzięki dwóm żródłom), maksymalny strumień praktycznie niewykorzystywany przeze mnie, natomiast średni strumień światła pozwala naprawdę na dość długą jazdę. Solidna obudowa, Do tego ładowanie zwykłą (ale mocną) ładowarką USB. Mocowanie dość sztywne nie luzuje się przy "leśnej" jeździe. Kosztował jak kupowałem na poziomie 3 stówek. https://lampkinarower.pl/kategorie/171-gaciron-v9d-1800-2xcree-xml2-port-usb-power-bank.html Poprzednią wersję Mactronica używałem, nawet jeszcze mam, ale słaba wydajność - szybko spada natężenie strumienia dodatkowo ujawniają się jednak wady pojedynczego zródła czyli mocny centralny strumień, a po bokach gwałtowne odcięcie, średnio się sprawdzał w lesie dlatego poszukiwałem zmiany. Na plus to jest zdecydowanie tańszy. 1
vdcmike Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Jeśli nie zależy ci na odcięciu to ciągle convoy tyle, że nie s2 a s21a/b. Uchwyt do tego najlepszy jaki miałem to olight UFBM.
Rekomendowane odpowiedzi