Skocz do zawartości

Przednie oświetlenie z odcięciem na wymienne ogniwo

LICHU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w tytule polecacie coś tak powiedzmy +/- 250zł ?

Opublikowano

Lumintop B01, ENFITNIX 800 - ale nie testowałem więc nie wiem czy polecić. Są na wymienne ogniwa a to rzadkość.

Opublikowano

A jak wypada przy tym Fenix BC25R chodź nie jest na wymienne ogniwo  ?>

Opublikowano

Entifix vs Fenix.

Entifix świeci nieco dalej ale strumień na jest węższy. Samą barwę Fenix ma nieco cieplejszą niż Navi. Obie lampki są dość dobrze wykonane ale Fenix robi lepsze wrażenie.

Same ogniwa w Navi800 to lekko zmodyfikowane 1850. Do kupienia na Ali.

Opublikowano

To chyba wezmę fenixa jednak na miasto i na dojazd na ogródek wystarczy...

Opublikowano

Czy ten Fenix ma regulację kierunku świecenia? Mam lekko giętą kierownicę i muszę o kilka stopni zmienić kierunek.

Opublikowano

Za pomocą taśmy samowulkanizującej można wyrównać gięcie kierownicy. Uprzedzam że jest z tym trochę zabawy jak chce się zrobić to precyzyjnie. Po pewnym czasie taśma twardnieje i tworzy się stabilne mocowanie.

Opublikowano

Niby ten fenix fajny ale patrząc na wykresy to 600l to raczej chwilowe jak i reszta trybów także słabo trochę to wygląda..... Coś innego jeszcze proponujecie ?

Opublikowano (edytowane)

Pamiętaj że większość tych lumenów idzie w drogę a nie w niebo. Więc wcale tak słabo nie jest. Zresztą w temacie "lampki" masz kopalnię wiedzy łącznie z mnóstwem fotek porównawczych.

Edytowane przez Chrismel
Opublikowano (edytowane)

Kupiłem tego Feniksa. Jest regulacja na boki ale z dość dużym skokiem. Udało się zamontować przy samej sztycy i jest ok. Sama lampka wygląda solidnie i dobrze świeci.

Edytowane przez pawelll
Opublikowano
W dniu 21.06.2021 o 00:44, LICHU napisał:

Niby ten fenix fajny ale patrząc na wykresy to 600l to raczej chwilowe jak i reszta trybów także słabo trochę to wygląda..... Coś innego jeszcze proponujecie ?

Wspomniane już Navi800 i Luminotop b01.

Z ciekawie wyglądających lampek jest jeszcze Topeak HP500.

Patrząc na wykresy praktycznie wszystkich lampek lub latarek to podawany maksymalny strumień jest ( lub nawet nie jest) chwilowy.