misiek899 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Witam ostatnio poszukuję info o dobrej nawigacji pominę fakt że jestem z zasadzie początkującym, nie jeździłem długich tras ale widząc obecną pogodę aż samo ciągnie w trasy i tu pytanie jaką nawigacje polecacie sprawdzoną, z możliwością aktualizacji, i niezawodną w trasie leśnej oraz zwykłych asfaltach, wczoraj oglądałem niestety nie idzie tego w sklepach kupić są tylko zwykłe 215 hc które się ponoć zwieszają, mulą itd czy wycofano je z produkcji i sprzedaży ?? Nie ukrywam interfejs widać miały bardzo fajny i przejrzysty i coś tego typu z dużym wyświetlaczem poszukuje. Jakieś porady by nie wydać i nie żałować ??
Edwin91 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Pytanie za 100 punktów. Czy wystarczy Ci jak z telefonu wrzucisz ślad, czy w samej nawigacji chcesz mieć opcje wpisania docelowego adresu. Ja bym poczekał na recenzje nowego wahoo bolta. A może niedługo coś nowego od garmina się pojawi? Trzeba by prześledzić temat. P. S. Oglądałeś film sprzed 3 lat. Sprzęty mogły zostaw wycofane z 5 razy.P. S. 2 zauważyłem, że mio nie jest u nas jakoś specjalnie popularne. Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka
misiek899 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2021 (edytowane) 20 minut temu, Edwin91 napisał: Zasadniczo wolał bym nie z tel a normalną nawigacje, fajnie gdyby taka nawi miała jak te mio że określasz km i ci sama wynajduje jakąś fajną trasę co raz to nową i fajnie ,by było gdyby tak jak tamta miała adresy wpisywane zawsze się może gdzieś przydać , obecnie mi się nie spieszy aż tak ze zakupem i mogę poczekać bo za 2 miechy zmieniam prace przynajmniej mam nadzieje i wtedy coś pomyślę ale wolę już się coś powoli rozglądać. Edytowane 15 Czerwca 2021 przez misiek899
nctrns Opublikowano 15 Czerwca 2021 Opublikowano 15 Czerwca 2021 W garminie masz losowe trasy, ale przez aplikację, nie bezpośrednio na liczniku jak w mio. Resztę funkcji spełniają Garmin 530/830/1030, Wahoo Roam, nowy Wahoo Bolt, Hammerhead Karoo 2. Wszystkie te urządzenia są godne polecenia, wybór zależy od konkretnych preferencji i potrzeb. Typowo do samej nawigacji ja bym chyba wybrał Karoo. 1
Rozwiązanie Rebeliant86 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Rozwiązanie Opublikowano 15 Czerwca 2021 Nie przywiązuj dużej wagi do funkcji losowej pętli, bo zauważyłem, że niestety jak liczyłem, że urozmaici to moje jazdy wokół domu, tak oferuje w zasadzie 4-5 różnych tras i nic nowego poza tym. Po tym jak się o tym przekonałem na własnej skórze najlepiej sprawdza się Komoot na komputerze i 10-15 minut wolnego czasu, i można mieć wiele losowych tras np. do ciekawych miejsc. Co do samego urządzenia ja polecę Wahoo Roam. U mnie padło właśnie na Wahoo po testowaniu Lezyne Micro C, Polara V650, Garminów - 520+, 530, Explore czy Karoo 2(dokładnie w takiej kolejności). Trochę się ich nakupowalem i nasprzedawałem zanim się zdecydowałem. Trochę też niestety w plecy na tym jestem i żałuje, że tak długo wzbraniałbym się przed Wahoo które wydawało mi się takie prymitywne względem Garminów czy Karoo 2 a teraz jest to dla mnie największa zaleta i nazywa się to prostotą działania 😉 1
misiek899 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2021 22 minuty temu, Rebeliant86 napisał: Nie przywiązuj dużej wagi do funkcji losowej pętli, bo zauważyłem, że niestety jak liczyłem, że urozmaici to moje jazdy wokół domu, tak oferuje w zasadzie 4-5 różnych tras i nic nowego poza tym. Po tym jak się o tym przekonałem na własnej skórze najlepiej sprawdza się Komoot na komputerze i 10-15 minut wolnego czasu, i można mieć wiele losowych tras np. do ciekawych miejsc. Co do samego urządzenia ja polecę Wahoo Roam. U mnie padło właśnie na Wahoo po testowaniu Lezyne Micro C, Polara V650, Garminów - 520+, 530, Explore czy Karoo 2(dokładnie w takiej kolejności). Trochę się ich nakupowalem i nasprzedawałem zanim się zdecydowałem. Trochę też niestety w plecy na tym jestem i żałuje, że tak długo wzbraniałbym się przed Wahoo które wydawało mi się takie prymitywne względem Garminów czy Karoo 2 a teraz jest to dla mnie największa zaleta i nazywa się to prostotą działania 😉 Ślicznie dziękuję i zaraz zobaczę co i jak, ostatnio widziałem nawet chyba na airbike na yt filmik o jakimś nowym wahoo, porównywał z jakimś starszym modelem ogólnie wiadomo trasy w około domu to nie problem ale jechać gdzieś dalej czy coś i załączyć trasę żeby się nie zgubić , niestety pracuję w gastronomi i o różnych porach dnia więc czasem nie mam czasu planować tras tylko biorę rower i jadę gdzie poniesie , żeby przed pracą jeszcze pojeździć. 1
Rebeliant86 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Jest nowy Bolt, funkcjonalność jak Roam tylko mniejszy. Jak rozmiar Ci nie przeszkadza to można brać. Tylko trzeba wziąć poprawkę, ze jeszcze kilku aktualizacji potrzebuje bo to nowy sprzęt i ma problemy wieku dziecięcego. Ale z jego zakupu zostanie Ci 800pln które warto wydać na Radar od Garmina 😉 Co do losowych tras to za darmo i bardzo szybko możesz je sobie wyznaczyć na mapy.cz w mojej ocenie wyznacza tez je najlepiej, czyli używa w mojej okolicy te trasy którymi lubię jeździć. Garmin np. prowadził mnie ruchliwa ulicą gdzie po drugiej stronie kanału żerańskiego w Warszawie leci piękna szutrowa trasa, pomimo określenia prawidłowo profilu. 1
gavron Opublikowano 21 Czerwca 2021 Opublikowano 21 Czerwca 2021 Jakbyś się zastanawiał na wahoo, bo za 2000 PLN to już z czujnikami kupisz to polecam obejrzeć https://youtu.be/5vx4vrjVTCA
Rekomendowane odpowiedzi