Kaizen Opublikowano 11 Maja 2021 Opublikowano 11 Maja 2021 Witam. Jeżdżę Tribanem 500 głównie po wsiach gdzie drogi są jednopasmowe i gdy wyprzedza mnie samochód muszę zjechać ostro na pobocze, męczy mnie co chwile odwracanie się zwłaszcza gdy jadę na lemondce, próbowałem czegoś takiego: CORKY Lusterko do roweru szosowego Składane BK ale niestety nie zdało egzaminu, mało wygodne, małe oraz z wadą wzroku -6 pomimo okularów ciężko coś wypatrzyć. Jedyna opcja jaką znalazłem to radar od Garmina, jednak jego cena to praktycznie ~połowa ceny mojego roweru. Czy są jakieś alternatywy? Myślałem o jakiejś kamerce typu GoPro z tyłu i obrazie na żywo na telefon który mam na kierownicy, ale nie wiem jakby to wyglądało ze stabilizacją i jakością obrazu. Jak sobie radzicie z takimi problemami?
Rebeliant86 Opublikowano 11 Maja 2021 Opublikowano 11 Maja 2021 Są jeszcze takie lusterka przypinane do kasku, jednak z moje testy skończyły się zakupem Varii. Kosztuje sporo, ale komfort i bezpieczeństwo jakie oferuje jest bezcenne. O zbliżającym się samochodzie wiem Ok. 5 sekund zanim mnie minie. Mam czas przytulić się do pobocza i przygotować na ewentualny podmuch powietrza. Dodatkowo Varia rozróżnia tez samochody jadące ze znaczna prędkością alaramujac o tym innym kolorem i sygnałem. Jest ot naprawdę nieocenione urządzenie przy jeździe po drogach które niestety tańszej alternatywy się nie doczekało. 1
Rekomendowane odpowiedzi