Grzes4510 Opublikowano 7 Maja 2021 Opublikowano 7 Maja 2021 Witam. Tyle się mówi o kadencji i tak się zastanawiam czy dla amatora to potrzebne ? Posiadam zegarek polar vantage m który ma możliwość sparowania z czujnikiem kadencji. O ile oryginalny kosztuję około 150 złotych jest sporo innych i tańszych. Czy ktoś używa z polarem innego czujnika niż dedykowany ? No i najważniejsze czy jest to tak potrzebne dla totalnego amatora , chociaż zaczyna mi się jazda rowerem podobać. Wydaje mi się że jeżdżę miękko , ale to takie odczucie.
marcin2m Opublikowano 7 Maja 2021 Opublikowano 7 Maja 2021 Witam. Tyle się mówi o kadencji i tak się zastanawiam czy dla amatora to potrzebne ? Posiadam zegarek polar vantage m który ma możliwość sparowania z czujnikiem kadencji. O ile oryginalny kosztuję około 150 złotych jest sporo innych i tańszych. Czy ktoś używa z polarem innego czujnika niż dedykowany ? No i najważniejsze czy jest to tak potrzebne dla totalnego amatora , chociaż zaczyna mi się jazda rowerem podobać. Wydaje mi się że jeżdżę miękko , ale to takie odczucie.A czego oczekujesz? Czujniki wg mnie stosuje się żeby podnosić ogólnie rozumiane umiejętności. Sam sobie kupiłem bo chce poprawiać wydolność i zwiększać możliwości. Ale długo nic nie miałem i cieszyłem się jazdą samą w sobie. Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
Rozwiązanie Grzes4510 Opublikowano 7 Maja 2021 Autor Rozwiązanie Opublikowano 7 Maja 2021 Nie ukrywam że też lubię gadżety , tylko czy każdy co ma BT będzie działał ? https://allegro.pl/oferta/magene-czujnik-kadencji-bt-ant-mio-polar-garmin-9519599284 nie jest jakoś drogi. Zmieniłem zegarek z sigmy pc 15.11 na wyżej wymienionego polara i chyba muszę dokupić pas.na klatkę. Na rowerze nie zauważyłem ale podczas biegania jak chcę zobaczyć i ruszę zegarkiem potrafi skoczyć puls do dołu. A nie na tym mi zależy , więc nie chciał bym żeby też tak działo się z kadencją ?
kuchar222 Opublikowano 9 Maja 2021 Opublikowano 9 Maja 2021 Taki czujnik kadencji powinien działać bez problemów, ja mam sparowany z polar v650 podobnej klasy (nawet tańszy kupiony w Chinach). Jak jeździsz z zegarkiem to dobrze byłoby też mieć uchwyt na kierownicę ale wtedy wiadomo, że tracisz puls i potrzeba dodatkowego paska czy to na klatkę czy na rękę. Ogólnie ja jestem zadowolony z czujnika kadencji bo umożliwia on doskonalenie swojej techniki jazdy (pedałowania) Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
marcin2m Opublikowano 10 Maja 2021 Opublikowano 10 Maja 2021 To ja jeszcze słowo. Jeśli myślisz o czujniku kadencji celem trzymania tempa lub jego zwiekszania/zmniejszania to jednak bym polecał licznik na kierownicę. Cały czas możesz obserwować kadencje. A patrzenie raz na czas na zegarek jest nieefektywne, że o wygodzie nie wspomnę.Chyba, że chcesz później po treningu analizować wyniki, to spoko. Może Kup na początek taki czujnik, żeby potencjalnie można go spiąć z licznikiem rowerowym ... bo apetyt rośnie w miarę jedzenia.Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
w0jta5 Opublikowano 11 Maja 2021 Opublikowano 11 Maja 2021 17 godzin temu, marcin2m napisał: A patrzenie raz na czas na zegarek jest nieefektywne, że o wygodzie nie wspomnę. Wystarczy zamontować zegarek na kierownicy. https://www.decathlon.pl/p/uchwyt-do-zegarka-na-kierownice-rowerowa/_/R-p-145589
Grzes4510 Opublikowano 11 Maja 2021 Autor Opublikowano 11 Maja 2021 25 minut temu, w0jta5 napisał: Wystarczy zamontować zegarek na kierownicy. https://www.decathlon.pl/p/uchwyt-do-zegarka-na-kierownice-rowerowa/_/R-p-145589 No nie do końca bo nie będzie pulsu. Trzeba by jeszcze dokupić pas do pomiaru pulsu.
w0jta5 Opublikowano 11 Maja 2021 Opublikowano 11 Maja 2021 Ale o zakupie pasa pisałeś już wyżej. W dniu 7.05.2021 o 18:06, Grzes4510 napisał: i chyba muszę dokupić pas.na klatkę.
Grzes4510 Opublikowano 11 Maja 2021 Autor Opublikowano 11 Maja 2021 Czujnik zamówiony temat jak dla mnie do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi