Skocz do zawartości

Czujnik kadencji do polara

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Grzes4510,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Tyle się mówi o kadencji i tak się zastanawiam czy dla amatora to potrzebne ? Posiadam zegarek polar vantage m który ma możliwość sparowania z czujnikiem kadencji. O ile oryginalny kosztuję około 150 złotych jest sporo innych i tańszych. Czy ktoś używa z polarem innego czujnika niż dedykowany ? No i najważniejsze czy jest to tak potrzebne dla totalnego amatora , chociaż zaczyna mi się jazda rowerem podobać. Wydaje mi się że jeżdżę miękko , ale to takie odczucie.

Opublikowano
Witam. Tyle się mówi o kadencji i tak się zastanawiam czy dla amatora to potrzebne ? Posiadam zegarek polar vantage m który ma możliwość sparowania z czujnikiem kadencji. O ile oryginalny kosztuję około 150 złotych jest sporo innych i tańszych. Czy ktoś używa z polarem innego czujnika niż dedykowany ? No i najważniejsze czy jest to tak potrzebne dla totalnego amatora , chociaż zaczyna mi się jazda rowerem podobać. Wydaje mi się że jeżdżę miękko , ale to takie odczucie.
A czego oczekujesz?
Czujniki wg mnie stosuje się żeby podnosić ogólnie rozumiane umiejętności.
Sam sobie kupiłem bo chce poprawiać wydolność i zwiększać możliwości. Ale długo nic nie miałem i cieszyłem się jazdą samą w sobie.

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

• Rozwiązanie
Opublikowano

Nie ukrywam że też lubię gadżety , tylko czy każdy co ma BT będzie działał ? https://allegro.pl/oferta/magene-czujnik-kadencji-bt-ant-mio-polar-garmin-9519599284 nie jest jakoś drogi. Zmieniłem zegarek z sigmy pc 15.11 na wyżej wymienionego polara i chyba muszę dokupić pas.na klatkę. Na rowerze nie zauważyłem ale podczas biegania jak chcę zobaczyć i ruszę zegarkiem  potrafi skoczyć puls do dołu. A nie na tym mi zależy , więc nie chciał bym żeby też tak działo się z kadencją ?

Opublikowano

Taki czujnik kadencji powinien działać bez problemów, ja mam sparowany z polar v650 podobnej klasy (nawet tańszy kupiony w Chinach). Jak jeździsz z zegarkiem to dobrze byłoby też mieć uchwyt na kierownicę ale wtedy wiadomo, że tracisz puls i potrzeba dodatkowego paska czy to na klatkę czy na rękę. Ogólnie ja jestem zadowolony z czujnika kadencji bo umożliwia on doskonalenie swojej techniki jazdy (pedałowania)

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

To ja jeszcze słowo.
Jeśli myślisz o czujniku kadencji celem trzymania tempa lub jego zwiekszania/zmniejszania to jednak bym polecał licznik na kierownicę. Cały czas możesz obserwować kadencje. A patrzenie raz na czas na zegarek jest nieefektywne, że o wygodzie nie wspomnę.
Chyba, że chcesz później po treningu analizować wyniki, to spoko.
Może Kup na początek taki czujnik, żeby potencjalnie można go spiąć z licznikiem rowerowym ... bo apetyt rośnie w miarę jedzenia.

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ale o zakupie pasa pisałeś już wyżej. 

W dniu 7.05.2021 o 18:06, Grzes4510 napisał:

i chyba muszę dokupić pas.na klatkę.

Opublikowano

Czujnik zamówiony temat jak dla mnie do zamknięcia.