lokatylokacz Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 (edytowane) Witam, chciałem zapytać czy jakaś aplikacja na androida w miarę komfortowo poprowadzi mnie po wgranym tam śladzie .gpx albo czy można zaimportować plik .gpx to google maps na telefonie i będzie prowadziło po tym śladzie automatycznie? Czy może warto kupić jakiś komputerek / gps rowerowy jeśli mam zamiar używać tego częściej i dłużej? Dodałem mapę, ale jak teraz ustawić żeby google maps mnie prowadziło tą trasą ? Dzięki za pomoc i miłego dnia Edytowane 26 Kwietnia 2021 przez lokatylokacz
Piter- Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Możesz użyć innej aplikacjiNp mapy.czNa kompie robisz sobie trasę w panelu tworzysz kontoNa telefonie instalujesz aplikacje i po zalogowaniu masz swoją trasę która stworzyłeś na kompieDodatkowo możesz też tworzyć i wgrywać gpx 1
Rozwiązanie kuchar222 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Rozwiązanie Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Moim zdaniem najlepiej kupić komputerek rowerowy, bo będzie to wygodniejsze rozwiązanie i przede wszystkim z dużo mocniejszą baterią. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka 1
lokatylokacz Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Dziękuję za odpowiedzi, przetestuje chyba oba rozwiązania mapy.cz z ciekawości, a komputerek do bardziej praktycznego użytkowania. Teraz tylko rozkminić jaki komputerek będzie najlepszy dla mnie. Miłego dnia!
KonradTrek800 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Też polecam mapy.cz. Trasę planuję na smartfonie lub kompie. Komunikaty głosowe poprzez słuchawki bluetooth. Dla mnie idealne rozwiązanie. Licznik rowerowy bez navi bo nie widzę sensu gapienia się na strzałki i rozpraszania. Wolę wszystko na słuch. Choć przyznam, że GPS w telefonie potrafi zgubić się w lesie a ten w liczniku cały czas stabilny. Może dlatego, że smartfon gdzieś wciśnięty w plecak lub kieszenie. 1
RadS Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 W dniu 26.04.2021 o 12:10, lokatylokacz napisał: Witam, chciałem zapytać czy jakaś aplikacja na androida w miarę komfortowo poprowadzi mnie po wgranym tam śladzie .gpx albo czy można zaimportować plik .gpx to google maps na telefonie i będzie prowadziło po tym śladzie automatycznie? Czy może warto kupić jakiś komputerek / gps rowerowy jeśli mam zamiar używać tego częściej i dłużej? Dodałem mapę, ale jak teraz ustawić żeby google maps mnie prowadziło tą trasą ? Dzięki za pomoc i miłego dnia Oprócz tego co polecali przedmówcy, to wiele osób chwali sobie Locus Map. Przy okazji jeszcze drobna rada: przetestuj porządnie swój system nawigacji przed Wisłą, bo W1200 to poważna impreza a pierwsze podejście z Google Mapsami sugeruje, że musisz to jeszcze ogarnąć od zera Niewystarczająca bateria, gubiący się gps, mapa na której nie widać ścieżek (Google Maps to najgorsza możliwa opcja na rower) to zupełnie niepotrzebne problemy przy wszystkich innych problemach które będziesz miał tam na głowie 😜 1
kuchar222 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Jeżeli chodzi o mapy (podkład mapowy do aplikacji) to polecam Open Street Maps. Chyba najdokładniejsze mapy, bo tworzone przez użytkowników znających doskonale teren.
lokatylokacz Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2021 1 godzinę temu, RadS napisał: Oprócz tego co polecali przedmówcy, to wiele osób chwali sobie Locus Map. Przy okazji jeszcze drobna rada: przetestuj porządnie swój system nawigacji przed Wisłą, bo W1200 to poważna impreza a pierwsze podejście z Google Mapsami sugeruje, że musisz to jeszcze ogarnąć od zera Niewystarczająca bateria, gubiący się gps, mapa na której nie widać ścieżek (Google Maps to najgorsza możliwa opcja na rower) to zupełnie niepotrzebne problemy przy wszystkich innych problemach które będziesz miał tam na głowie 😜 Dzięki, nigdy nie jechałem po stworzonym śladzie .gpx dlatego to dla mnie nowość. Zazwyczaj jechałem w nieznane, a po paru godzinach ustawiałem GPS w telefonie żeby jakoś wrócić Na 99% ogarnę jakiś komputerek / gps rowerowy, dzięki za rady.
Rekomendowane odpowiedzi