PrzemekWCH Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Czesc, Jako wieloletni biegacz przesiadłem się na dwa kółka Gravelowe (Scoot speedster gravel 30) i zastanawiam się nad miernikiem mocy do mojego rowerka. Na rowerach nie znam się wcale wiec mam prośbę: 1. Jaki miernik mocy w rozsądnej cenie byście polecili? Myślę, ze na moim etapie jednostronny totalnie mi wystarczy. 2. Czy jak w moim rowerze mam mechanizm korbowy GRX FC RX-600 (172.5) to Stages Power L - Shimano GRX RX810 Gen3 będzie pasował? Czy musiałbym tylko to co w linku kupić czy coś jeszcze ? (https://www.cyklomania.pl/stages-cycling-pomiar-mocy-shimano-grx-rx810-l,id14624.html) Będę szalenie wdzięczny za wszelkie sugestie. Ze sportowym pozdrowieniem z Wałbrzycha w którym właśnie pada śnieg. Przemek
Foxcon Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Posiadam osobiście Inpeak na ramieniu R8000. Myślę, że Inpeak, Ronde, Stages z grubsza to to samo (oczywiście nie wnikałem w techniczną stronę). Zaletą jest możliwość wysłania swojego ramienia na którym zostanie ów pomiar mocy zamontowany. Dokładność też stoi chyba na wysokim poziomie (pytanie czy potrzeba czegoś super dokładnego przy amatorskiej jeździe). Support świetny. Miałem problem z aktualizacją firmware'u to rozwiązali w ciągu jednego dnia, wydając aktualizację. Oczywiście pewnie dokładniejszymi pomiarami są obustronne, sam zastanawiałem się nad power2max ale odpuściłem ze względu na konieczność wymiany korby.
PrzemekWCH Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zdaję sobie sprawę z tego, że to nie to samo co pomiar obustronny, ale na moim poziomie "zaawansowania" na pewno nie jest to potrzebne. Dzięki serdeczne za opinię.
Rekomendowane odpowiedzi