Skocz do zawartości

Bagażnik do Rower górski Specialized Rockhopper Comp 29 2 ramą xxl

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam
Poziom wiedzy mam zerowy dlatego proszę o pomoc

rower to Specialized Rockhopper Comp 29 2

i do niego chciałem dokupić bagażnik - był jakiś specialized elite ale nie uzyskałem nigdzie informacji czy to do siebie pasuje (jest adnotacja że psuje do kół 700c)

wobec powyższego znalazłem sobie coś np innego Topeak EXPLORER 29er TUBULAR RACK

czy to będzie pasować?:)

7F874D54-FCD8-43C2-8E54-2B7AF8F97E48.jpeg

Edytowane przez sumator
Literowka
Opublikowano

Jest fajna opcja bagażnika montowanego do sztycy, co sprawia, że nie musimy się martwić czy będzie nam pasował. 

Zefal, sport arsenal ma tego typu bagażniki - https://www.rowertour.com/p/72781/zefal-raider-r30-bagaznik-rowerowy-tylny-na-sztyce-26-29

Dodatkowym plusem jest to, że tego typu bagażnik dodatkowo minimalnie chroni plecy podczas jazdy w deszczu, ale jest też oczywiście minus w postaci mniejszego udźwigu.

Opublikowano

Dzięki za wskazówkę.
W moim przypadku potrzeba większej nośności. Kupiłem topeaka. jutro będę próbował go montować. 

Opublikowano

Skręciłem ten bagażnik. Doginanie szyn nie jest komfortowe ale ogólna ocena po zmontowaniu jest na plus. 

3E4DA149-CF9E-4F9E-9990-E4C7121AF81E.jpeg
Opublikowano (edytowane)

3h jady z torbą dedykowaną pod ten bagażnik i jest porysowany aż przykro się na to patrzy. 
Spasowanie elementów mocowania pozostawia wiele do życzenia. 
Tak średnio bym powiedział w tych pieniądzach :(

0F472E8D-4975-4AF0-BD02-A38703507004.jpeg Edytowane przez sumator
Dodanie foto
Opublikowano
W dniu 30.04.2021 o 17:45, sumator napisał:

3h jady z torbą dedykowaną pod ten bagażnik i jest porysowany aż przykro się na to patrzy.

W dzisiejszych czasach rzecz ma dobrze wyglądać w czasie sprzedaży. Słowa: "wytrzymałość", "trwałość" niedługo staną się archaizmami.

:(