Skocz do zawartości

Bryton Rider 320/420, czujniki oraz uchwyt

Dmitrij

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skłaniam się po długim namyśle, po czytaniu oraz oglądaniu youtube ku zakupu Bryton Rider 320 albo 420. Mam pytania takie:

1. Potrzebowałbym czujnik kadencji – jaki polecacie?

2. Rozumiem że czujnik prędkości też jest potrzebny jeśli chcesz dodatkowy pomiar oprócz pomiaru z GPS. Jaki polecacie?

3. Liczniki te mają zapięcie Garminowskie. Jaki uchwyt polecacie?

Opublikowano (edytowane)

Czujnik zarówno kadencji jak i prędkości możesz dowolny po ANT+ ( teraz prawie wszystkie są dualne czyli ANT oraz Bluetooth )  zaczynając od Megene poprzez Brytona , Garmina kończąc dla przykładu na Wahoo. Czujnik prędkości/dystansu  niezależnie od pomiaru GPS-a bardzo polecam zainstalować ( wskazania oparte na GPS w pewnych warunkach są mocno przekłamane lub ich nie ma ). Co do uchwytu to masz do wyboru do koloru w zależności od preferencji : na kapsel, na mostek ,na kierę ,na śruby czołowe mostka i wszystkie wariacje oraz długości czy możliwość dodatkowego podczepienia jakiegoś akcesorium czy akumulatorka .

Edytowane przez pecio
  • Lubię to! 1
Opublikowano

Co do uchwytu: kombinacja Bryton 320E + uchwyt SRAM nie działa. Komputerek nie trzyma się w nim pewnie, brakuje tego kliknięcia blokującego.

• Lubię to! 1
Opublikowano
39 minut temu, P2501 napisał:

Co do uchwytu: kombinacja Bryton 320E + uchwyt SRAM nie działa. Komputerek nie trzyma się w nim pewnie, brakuje tego kliknięcia blokującego.

A jaki uchwyt działa? Oprócz dedykowanego, dosyć drogiego?

Opublikowano

Nie wiem, nie chce mi się inwestować w kolejne. Ten co był w zestawie przymocowałem gumkami do kupionego SRAMa i jakoś to działa :) Żona nie narzeka.

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

Zakupiłem na OLXie 320 z uchwytem brytona. Planuje zakup czujników kadencji oraz prędkości. Jak trochę pojeżdżę z tym odezwę się z relacją, czy był to zakup trafiony w moje potrzeby.

UPD zakupiłem 2 czujniki ANT+ Cycplus C3. Kadencja oraz prędkość.

Edytowane przez Dmitrij
dodano tekst
Opublikowano

Dziś zrobiłem pierwsze kółko z Brytonem. Jestem zadowolony, wszystko działa jak należy. Soft Brytona wysyła wyniki do Stravy, chociaż nie do końca wiem po co mi to. Ja nie trenuje, jeżdżę wyłącznie dla przyjemności oraz z potrzeby ruchu. I to co zapisuje soft Brytona we smartfonie jest dla mnie wystarczające. Przyjemny dodatek – wyświetlanie smsów, dzwonków oraz e-maili na ekranie licznika.

IMG_1347.thumb.JPG.ab85ade2e6092179cdefaca5c84955a1.JPG

IMG_1348.JPG IMG_1350.jpg Screen Shot 2021-04-29 o 14.50.33.jpg
  • Lubię to! 1
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 29.04.2021 o 16:49, Dmitrij napisał:

Dziś zrobiłem pierwsze kółko z Brytonem. Jestem zadowolony, wszystko działa jak należy. Soft Brytona wysyła wyniki do Stravy, chociaż nie do końca wiem po co mi to. Ja nie trenuje, jeżdżę wyłącznie dla przyjemności oraz z potrzeby ruchu. I to co zapisuje soft Brytona we smartfonie jest dla mnie wystarczające. Przyjemny dodatek – wyświetlanie smsów, dzwonków oraz e-maili na ekranie licznika.

IMG_1347.thumb.JPG.ab85ade2e6092179cdefaca5c84955a1.JPG

IMG_1348.JPG IMG_1350.jpg Screen Shot 2021-04-29 o 14.50.33.jpg

Panowie, a jak z auto-pauzą w tym Brytonie? Wiem, że modele niższe (Neo 15 i 15?) nie mają. Jest albo Start albo Stop.

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Dex napisał:

Panowie, a jak z auto-pauzą w tym Brytonie? Wiem, że modele niższe (Neo 15 i 15?) nie mają. Jest albo Start albo Stop.

Mam 320 i auto-pauza działa bardzo dobrze

Edytowane przez Dmitrij
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Dmitrij napisał:

Mam 320 i auto-pauza działa bardzo dobrze

Dzięki. Właśnie udało mi się dokopać do tej informacji w instrukcji obsługi w sieci. 

Mam obecnie Garmina EDGE 25 i jest spoko, a auto-pauza w porównaniu z appką Stravy czy zegarkiem Samsung Galaxy Watch działa rewelacyjnie. Rozglądam się za Brytonem z racji baterii - 8h to ciut mało dla mnie na eskapady. Dla map, gdy lecę w nieznane, mam i tak drugi telefon z dużą baterią na GearLocku z odpalonymi Mapy.cz. 

Myślałem też o iGPSport iGPS620, ale sporo się tu i ówdzie narzekania nań naczytałem. 

FB969D05-C019-4542-B931-6584D940B07C.jpeg

Edytowane przez Dex
Opublikowano

Ja nie mam jakichś bardzo dużych wymagań od komputerka. Ten 320 w pełni zaspokaja moje potrzeby. Działa stabilnie, długo. Ma wszystkie funkcje mi potrzebne i jeszcze multum mi niepotrzebnych :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Wcale nie ma nawigacji, tylko rejestracja GPS. Tylko wyższe modele mają.