mariush89 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Witam. Planuje zakupić licznik sigma bc 14.16 z czujnikami prędkości i kadencji. Ma on możliwość za pomocą nfc i apki sigmy zgrania danych na telefon. Do tej pory korzystałem tylko z mi banda. No i mi band pokazywał w stravie tętno, trasę, prędkości itp. Natomiast licznik pokaże mi dodatkowo kadencję, rzeczywistą prędkość i przewyższenia. Pytanie jak to będzie wyglądało w praktyce gdy odpalę trening na mi bandzie, po zakończeniu treningu dane ukażą się w stravie, a następnie zgram dane z licznika i...no właśnie co wtedy się stanie w stravie? Stworzy się osobny trening? Czy dane się uzupełnią i jeżeli tak czy będę miał możliwość wybrania prędkości i długości trasy z licznika, a nie z mi banda? A może lepszym rozwiązaniem będzie kupić czujniki kadencji, prędkości i uchwyt na telefon? Tylko tu znowu jak to będzie z czujnikiem tętna w mi bandzie a danymi np. z wahoo fitness? Dodam, że trasy mtb, więc preferowałbym chyba raczej licznik i głównie z tym tematem proszę o pomoc. Przy cięższym zjeździe uchwyt z telefonem mógłby nie wytrzymać.
Zigfir Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Pojawią Ci się dwa osobne treningi. Samo się niestety nie połączy.
Rekomendowane odpowiedzi