saguro Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Cześć, posiadam rower Indiana Storm X9 (jest to MTB) i planuję na nim trochę pojeździć po Polsce. W związku z tym zastanawiam się, czy jest sens do niego montować bagażnik taki jak tutaj: bagażnik z 3 punktami podparcia bagażnik z 5 punktami podparcia bagażnik na sztycę (1 punkt podparcia) czy może lepiej pójść w backpacking i zakupić podłużną torbę pod ramę (wożę bidony), jakąś na kierownicę i podsiodłową?
revolta1 Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Pierwszy i ostatni odzuc. Ostani miałem 6 kg na takim bagażnik ciężko było utrzymać na miejscu potrafił się przekręcać na sztycy. Dużo zależy ile chcesz z sobą wozić czy wystarczy backpacking czy potrzebne są już sakwy,
saguro Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2021 12 minut temu, revolta1 napisał: Pierwszy i ostatni odzuc. Ostani miałem 6 kg na takim bagażnik ciężko było utrzymać na miejscu potrafił się przekręcać na sztycy. Dużo zależy ile chcesz z sobą wozić czy wystarczy backpacking czy potrzebne są już sakwy, coś czułem, że ostatni to do wywalenia, ale podałem go żeby usłyszeć zdanie z pierwszej ręki. Raczej nie będę brał nie wiadomo jak wiele, a taki śpiwór czy karimatę można przytroczyć łatwo do kierownicy, więc raczej szedłbym w backpacking. Znalazłem zestaw w miarę tanich i odblaskowych sakw: https://allegro.pl/oferta/torba-na-kierownice-m-wave-rough-ride-mapnik-10154534866 https://allegro.pl/oferta/torba-podsiodlowa-m-wave-rough-bike-packing-11l-9461702516 https://allegro.pl/oferta/torba-sakwa-na-rame-m-wave-rough-ride-top-sel-10195607655 chociaż zastanawiałem się np nad tymi: Arsenal 11l (mój faworyt) Prox 12l polski tani Wozinsky najdroższy z przeglądanych Rockbros Nie wiem czy potrzebuję całego zestawu, więc nastawiam się na tego 11l Arsenala i w razie potrzeby bym dokupował powoli
jazz Opublikowano 23 Września 2021 Opublikowano 23 Września 2021 Cześć, mam ten sam problem tzn. szukam bagażnika do Indiany Storm X9. Udało Ci się znaleźć coś sensownego?
saguro Opublikowano 23 Września 2021 Autor Opublikowano 23 Września 2021 2 godziny temu, jazz napisał: Cześć, mam ten sam problem tzn. szukam bagażnika do Indiany Storm X9. Udało Ci się znaleźć coś sensownego? nah, poszedłem w bikepacking. Kupiłem torbę podsiodłową sport arsenal 602 11l, ale nie wiem czy bym ją polecił - trochę buja, a pasy wokół sztycy siodełka nie do końca pasują, poleciłbym ci (jeśli chcesz pójść w bikepacking) przymierzenie najpierw takich toreb przed zakupem
jazz Opublikowano 24 Września 2021 Opublikowano 24 Września 2021 Dzięki za info. Raczej będę szukał jakiegoś bagażnika. Na razie muszę zmienić siodełko. Wczoraj po przejechaniu 45 km ból dupy przyćmił radość z nowej maszyny 🙂
Rekomendowane odpowiedzi