maszkara72 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Hej wszystkim.Potrzebuję coś na rower szosowy w zdrowej cenie.Moje zainteresowanie wzbudziły te dwa liczniki...Meilan m4 i cycplus m1....Najbardziej boję się nieintuicyjnego menu.Czy te 2 modele wskazują podobne parametry jazdy,czy może jeden z nich jest znacznie lepszy od drugiego.Poradźcie mi.....?
KonradTrek800 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Mam cycplus i ma beznadziejny matowy, rozmazany ekran. Najmniejsze czcionki słabo widoczne. Mi brakuje dużego kontrastu ale podczas jazdy w ciemnych okularach o dziwo widzę dobrze. Może dla kogoś to zaleta, że nie odbija promieni słonecznych. GPS ładnie trzyma, w gęstym lesie nie gubi sygnału. Mam ochotę porównać z innymi chińczykami. Kupię dla syna kolejny zestaw i chyba wybiorę xoss lub igpsport. 1
maszkara72 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2021 18 minut temu, KonradTrek800 napisał: Mam cycplus i ma beznadziejny matowy, rozmazany ekran. Najmniejsze czcionki słabo widoczne. Mi brakuje dużego kontrastu ale podczas jazdy w ciemnych okularach o dziwo widzę dobrze. Może dla kogoś to zaleta, że nie odbija promieni słonecznych. GPS ładnie trzyma, w gęstym lesie nie gubi sygnału. Mam ochotę porównać z innymi chińczykami. Kupię dla syna kolejny zestaw i chyba wybiorę xoss lub igpsport. A jak z menu i ustawieniami?Jest po angielsku,czy też po polsku?I czy nie jest za bardzo skomplikowane?
KonradTrek800 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Menu jest proste wręcz prymitywne. Nawet po Chińsku byś wyklikał. Instalujesz oprogramowanie xoss na smartfonie i bez problemu eksportuje dane do Stravy. Mnie drażni tylko ten ekran. Jest olbrzymi ale nie przekłada się to na czytelność. Z dwoma czujnikami kosztuje 55$ więc w tej cenie trzeba być świadomym ograniczeń.
maszkara72 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Na początku myślałem o meilanie m4,ale menu w nim niby straszne jest.A czy można do niego wpisać dotychczasowy dystans?
KonradTrek800 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Nie, albo nie znalazłem takiej opcji. Zainstaluj xoss i tam będziesz miał instrukcję do tego komputerka. 1
tadzikpl Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Magene C406 testowalem ostatnio dla importera i wyszlo dobrze. Slad zaznaczyl bardzo dobrze, konfiguracja z telefonu, obsluga cad, spd, hrm, pwr po ble i ant+, podswietlenie, synchro do Stravy. W opcji mega taniej polecam.
KonradTrek800 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Tego Magene też biorę pod uwagę jak drugi zestaw. Jak oceniasz jakość ekranu?
tadzikpl Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Starego typu ciekłokrystaliczny z podświetlaniem dobrym. Cieżko mieć uwagi. 1
Rekomendowane odpowiedzi