Skocz do zawartości

Strava live segments

Morior

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Wszystkim,

Mam problem jak w temacie nie widzę na moim wahoo element roam ekranu live segmnets, który włącza się przy zbliżaniu do segmentu. Zmieniając w urządzeniu strony nie pokazuje się strona, która umożliwia synchronizację segmentów o czym piszą na stronie wahoo. 

- mam pozaznaczane w aplikacji wahoo strava live segments i wszystko co jest nazwane strava live

- strava oczywiście premium

- przeinstalowałem aplikację

- mam zaznaczone segmenty gwiazdką

- dodawałem i zapominałem w pamięci urządzenia telefon

W zeszłym sezonie działało to normalnie zmieniłem telefon i niestety przestało. Niepokoi mnie fakt, iż mimo połączenia WiFi nie pobiera mi nowej wersji oprogramowania, klikam aby pobrał i nic się nie dzieje, nie wiem czy ma to jakiś związek z moim problemem. Ja już nie mam pomysłu więc proszę o pomoc, może ktoś miał podobny problem.

Opublikowano

Może nowe ustawienia nie trafiają do licznika.  Aplikacja pokazuje, że zmieniasz, a one sobie nie docierają, bo urządzenia się zmieniły.  Sprawdź czy zmieniają się pozycję na innych ekranach np po zmianie kolejności w apce. Jeśli nie to ja bym na początek zresetował licznik do zera, wywalił go z aplikacji i jeszcze raz dodał.
Sam update softu w liczniku można wywołać bezpośrednio z samego licznika.

Co do samych segmentów, to od zeszłego roku nie będą na licznikach pokazywać się segmenty o spadku większym niż 0,25%. Wartość jest tak absurdalnie niska, że aż przez dobre pół roku myślałem, że licznik mi szwankuje, bo nagle przestał pokazywać niektóre segmenty.

Opublikowano

Właśnie jak dodaje strone z mapami czy informacje treningowe to wszystko się zmienia tylko nie strona live segments. Próbowałem zrobić upgrade softu bezposrednio z pozycji licznika ale niby pobiera "please wait" ale wersja nie nie zmienia. 

Opublikowano (edytowane)

A on na pewno łączy przez wi-fi poprawnie? Mapy synchronizuje?

Edytowane przez Zigfir
Opublikowano (edytowane)

Właśnie tu mam wątpliwości, i nie wiem co jest grane, na telefonie i komputerze pokazuje mi max mocy mojego WiFi zaś na aplikacji Element jedynie minimalną wartość łącza. Co ciekawe ta aplikacje jest zainstalowana na tym telefonie, na którym łącze działa na pełnych obrotach.

screen.jpg Edytowane przez Morior
Opublikowano

Podejdź z licznikiem bliżej routera. Może być tak ze oba urządzenia łączą się na innym paśmie - jedno 2,4 drugie 5.
Zawsze zostaje Ci też ten pełny reset licznika i ustawienie od zera całości.

Opublikowano

Zrobiłem już chyba 2x reset licznika i odinstalowanie aplikacji i bez zmian niestety.

Opublikowano

To poza samymi ustawieniami, brakiem połączenia i wstępnej synchronizacji po wi-fi nic im nie przychodzi do głowy.... chociaż może warto jeszcze raz sparować ze Stravą. Tyle że gdyby to było to, to nie wrzucałby treningów w drugą stronę.
Pozostaje chyba faktycznie tylko kontakt z Wahoo.

Opublikowano

Jeszcze sprawdzę podłączając się pod inną sieć WiFi zeby mieć pewność czy tu nie ma problemu.